Ultimele discutii din forum
  1. #12
    Floricica Senior rally's Avatar
    Membru inregistrat la
    27.07.2009
    Postari in forum
    2.733
    Scrie la ingrediente, cel putin pe Danone, Tnuva si Milli. Recunosc ca pe Napolact nu sunt sigura ce scrie, dar la celelalte ingredientele sunt lapte, fermenti selectionati si proteine din lapte praf cred ( spun din amintiri acum, sper sa nu dati cu pietre daca nu-i chiar exact...).
    Eu una ma cam mirasem ce cauta laptele praf ( ma rog, proteinele alea)in iaurt, ca-n ala facut in casa nu trebuie sa pui asa ceva ca sa-ti iasa, si de aceea am cautat sa iau fara, mai ales cand am citit si ce spunea Mencinicopschi prin Jurnalul National.
    Ce sa zic, fiecare face cum crede, nu e un capat de tara daca le dam Danone & co, nu? Ideal ar fi ala facut in casa, dar daca nu-i timp si pt. el ce sa facem??

    P.S. Ultima oara le-am luat iaurt de la Muller, mi s-a parut O.K.

  2. #13
    mischa2000
    Guest
    probabil cineva licentiat in chimie alimentara ar putea spune ...
    e posibil ca totusi in loc de chragul pe care il folosim ... sa fie folosit cheagul repesctiv dar in forma deshidratata ...

    oricum mie la gust mi se pare naspa iaurtul de casa ...
    consum cu placere marca locala ... si imi plac la nebunie kefirul si sana de la mili ... nu stiu ce pun in ele ... dar au un gust aparte.

  3. #14
    Floricica Debutanta laurap2010's Avatar
    Membru inregistrat la
    09.03.2010
    Postari in forum
    843
    Eu ii dau iaurt Tnuva, Danone, Napolact, Campina...le-am incercat pe toate.Sincer nu stau sa citesc pe fiecare ce contine, dar astea sunt marcile pe care le prefer si eu.

  4. #15
    Floricica Senior rally's Avatar
    Membru inregistrat la
    27.07.2009
    Postari in forum
    2.733
    Am tot cautat fragmentul pe care l-am citit eu , referitor la ceea ce a spus Mencinicopschi, dar nu l-am gasit. In schimb, am gasit pe un blog ceva asemanator
    Laptele praf si proteinele adaugate sunt nocive si pentru ca nu mai e un produs echilibrat nutritional. Spunea si Mencinicopschi o data, dar am si citit undeva pe net, ca din cauza adaugarilor de lapte praf degresat si/sau proteinelor din lapte in produsele lactate se pot intampla multe multe rele, de la boli de rinichi la cancer. Produsul se dezechilibreaza in sensul ca are dintr-o data mult mai multe proteine decat e normal.

  5. #16
    Floricica Avansata nikolettap's Avatar
    Membru inregistrat la
    28.04.2006
    Localitate
    GALATI
    Postari in forum
    1.886
    Citat Postat de rally Vezi mesajul
    Scrie la ingrediente, cel putin pe Danone, Tnuva si Milli. Recunosc ca pe Napolact nu sunt sigura ce scrie, dar la celelalte ingredientele sunt lapte, fermenti selectionati si proteine din lapte praf cred ( spun din amintiri acum, sper sa nu dati cu pietre daca nu-i chiar exact...).
    Eu una ma cam mirasem ce cauta laptele praf ( ma rog, proteinele alea)in iaurt, ca-n ala facut in casa nu trebuie sa pui asa ceva ca sa-ti iasa, si de aceea am cautat sa iau fara, mai ales cand am citit si ce spunea Mencinicopschi prin Jurnalul National.
    Ce sa zic, fiecare face cum crede, nu e un capat de tara daca le dam Danone & co, nu? Ideal ar fi ala facut in casa, dar daca nu-i timp si pt. el ce sa facem??

    P.S. Ultima oara le-am luat iaurt de la Muller, mi s-a parut O.K.
    Aveam in frigider doar Napolact
    La Danone sunt reticenta de cand cu mediatizatul scandal. Muller n-am luat pana acum.
    O sa citesc mai atenta ambalajele data viitoare.

Cuvinte cheie pentru acest topic

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari