Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita miha_ella25's Avatar
  Membru inregistrat la
  07.08.2006
  Postari in forum
  1
  Am un baiat de 19 luni.

  Eu sunt romanca, tata este neamt.

  Eu vorbesc numai romaneste cu el si tatal numai nemteste.

  Cele mai multe cuvinte pe care le stie sunt in romana , apoi in germana si doa cuvinte in engleza. Engleza pentru ca de 9 luni ne-am mutat in America.Cuvintele le-a prins din zbor afara.Vom locui in America numai 5 ani, apoi ne vom intoarce in Germania, deoarece expira contractul sotului meu. Deci, important este ca atunci cand ne vom intoarce sa vorbeasca germana bine, ca va incepe scoala.

  Problema care ma macina neintrerupt este daca va avea probleme de vorbire, daca sunt prea multe limbi...?

  Cel mai mult ma aude pe mine in romaneste.

  Nu vreau sa vorbesc cu el alta limba pentru ca consider, ca germana mea desi buna, nu e ca cea a unui nativ vorbitor de germana si mai pot face greseli plus accentul nostru specific...

  Problema e ca va merge la gradinita aici si deci cred ca in curand a doua limba va fi engleza, iar germana va ramane pe ultimul loc, deoarec e isi aude tatal numai seara si atunci nu mai ramane mult timp pana merge la culcare.

  A avut cineva aceasta experienta?

  Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

  Va multumesc.

  Mihaela

 2. #2
  Floricica Nou Venita mamucatz's Avatar
  Membru inregistrat la
  03.06.2009
  Postari in forum
  6
  Sotul meu a crescut invatand trei limbi de mic. Mama vorbea romaneste cu el, tatal maghiara iar la gradinita a fost la una in limba germana.
  Iar acum, David creste cu germana si romana, fara a fi vizibile dezavantage. Chiar si vecina noastra vorbeste slovaca si germana cu copilul. La ei se observa ca Luis vrea sa vorbeasca mai mult slovaca iar la noi, David vorbeste mai cu drag in germana.
  Dar nu pot spune ca exista diferente.
  Al 2-lea copil mai rabda pana aincepe sa vorbeasca, acu are doar 3 luni...:)

 3. #3
  Floricica Avansata doloro's Avatar
  Membru inregistrat la
  24.11.2007
  Postari in forum
  2.392
  Nu cred ca vor avea probleme , vor invata 3 limbi pur si simplu, Oli intelege in rom , pol si engl .

 4. #4
  Floricica Nou Venita dariaana's Avatar
  Membru inregistrat la
  12.08.2009
  Postari in forum
  9
  cred ca este foarte bine ca este in contact cu cat mai multe limbi straine. Il va ajuta pe viitor. Nepotica mea vorbeste fluent italiana si romana si acum invata si engleza si are numai 5 ani. Nu am vazut nici un fel de probleme de vorbire la varsta asta. Din contra accentul este excelent. 5. #5
  Floricica Nou Venita aramona's Avatar
  Membru inregistrat la
  13.10.2009
  Postari in forum
  1
  si eu imi faceam griji ca vorbesc cu fiul meu in 2 limbi , tatal e maghiar eu romanca si vreau ca el sa invete amandoua limbi dar se pare ca nu vor fi probleme. Au mai fost copii care au invatat mai multe limbi odata :)

 6. #6
  Floricica Nou Venita iuliami's Avatar
  Membru inregistrat la
  10.12.2009
  Postari in forum
  1
  Draga Miha, stai linistita.
  Eu lucrez intr-o scoala internationala cu predare in limba engleza. Aproape toti copiii aici vorbesc 3 limbi: limba mamei, a tatalui plus romana pe care o invata la joaca sau de la dadaca. :) Am chiar unii copii care vorbesc 4 sau chiar 5 limbi pana la varsta de 5-6 ani pentru ca s-au tot mutat cu parintii dintr-o tara in alta. Sunt sute de copii in aceasta scoala si nici unul, absolut nici unul nu are nici o problema din aceasta privinta. Din contra, cu cat stiu mai multe limbi, cu atat parca se descurca mai bine la scoala. Asa ca stai linistita si incurajeaza-l sa aprofundeze cat mai bine toate cele trei limbi, nu poate decat sa-i ajute in viata. :)

 7. #7
  Floricica Nou Venita lavy_david's Avatar
  Membru inregistrat la
  03.01.2010
  Postari in forum
  26
  si noi locuim in spania.aici se vorbesc doua limbi:castellana si catalana...noi ii vorbim in romaneste...la cresa le vorbesc in catalana iar pe strada aude si castelana,asa ca nu stiu cum va fi...are doar 9 luni

 8. #8
  Floricica Nou Venita sarah2009's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.01.2010
  Postari in forum
  5
  la noi se vorbesc fluent 3 limbi,ebraica,araba si romana si fata mea de 9 luni si 2 saptamani a invatat cate un cuvant in fiecare limba,eu ii vorbesc in araba si romana iar taicasu la feliar ebraica o lasam la urma,deci nu cred ca un copil nu poate invata 3 limbi,ei sunt f capabili si prin repede totul.

 9. #9
  Floricica Nou Venita gagautza84's Avatar
  Membru inregistrat la
  13.07.2009
  Postari in forum
  19
  Eu stiu un cuplu de romanca si grec, care sunt stabiliti in Germania.Copilul lor vorbeste cele trei limbi fluent!Mai mult decat atat, germana cu engleza au ceva, ceva in comun(fata de greaca, romana si germana), deci s-ar putea bebelul tau sa invete usor cele doua limbi.

 10. #10
  Floricica Nou Venita castiglione's Avatar
  Membru inregistrat la
  27.11.2009
  Postari in forum
  18
  Eu sint romanca tatal italia si fetele,la fete le-am vorbit in amindoua limbile cea mare le vb pe amindoua cea mica deocamdata vb numai italiana dar intelege si romaneste,copii au capacitatea de a le invata in acelasi mod,important ca la inceput fiecare sa ii vb tot timpul in aceeasi limba ptr a face caz ca mama vb intr-un fel si tatal altfel

 11. #11
  Floricica Debutanta k3loo's Avatar
  Membru inregistrat la
  13.08.2009
  Postari in forum
  1.057
  Eu am un coleg la serviciu care in casa a invatat spaniola (mama columbiana) si germana (tata neamt), iar la trei ani a inceput franceza (a mers la scoala maternala = gradinita). Spune ca nu i-a fost simplu (uneori le mai amesteca intre ele), dar nici nu "a murit" din asta. Iar acum tipul este inginer diplomat, a venit in Romania de doi ani si jumatate si a invatat si limba romana bine.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari