Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.10.2007
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  7.664

  Capul turtit la bebelusi (plagiocefalia pozitionala)

  Sindromul capului turtit la bebelusi sau plagiocefalia pozitionala este o afectiune in care partea laterala sau baza capului sunt turtite din cauza pozitionarii laterale a capului pentru o perioada indelungata. Asta se intampla din cauza ca la bebelusi oasele capului sunt inca moi (pentru a permite dezvoltarea creierului in primele luni de viata) si astfel se pot deforma.

  Capul turtit apare in general la bebelusii care dorm intr-o singura pozitie foarte mult timp (de aceea se recomanda ca bebelusii sa fie culcati cand pe o parte cand pe alta, deoarece inca nu au capatat mobilitate si abilitatea de a se intoarce singuri) sau poate fi in alte cazuri determinat de o alta afectiune numita torticolis congenital in care muschii gatului se dezvolta un pic diferit si astfel termina mentinerea capului intr-o parte.

  Ca metode de tratament, se folosesc terapii neinvazive ce presupun repozitionarea capului in timpul somnului si folosirea unor benzi care sa ajuta la crestrea craniului in positie normala, iar rezultatele sunt bune si problema se rezolva in cele mai multe cazuri inainte ca bebelusul sa implineasca un an.

 2. #2
  Floricica Nou Venita iana10's Avatar
  Membru inregistrat la
  14.03.2008
  Postari in forum
  233
  Capul turtit la bebelusi poate insemna mult mai mult decat plagiocefalie pozitionala. Subiectul este descris pe larg intr-un alt topic
  Bebe are cap deformat - craniostenoza
  Am putea sa ne unim si sa postam in continuare informatii utile despre aceste subiecte.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari