Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.10.2007
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  7.664

  Idee Aftele bucale la bebelusi

  Din pacate, aftele bucale sunt destul de frecvente la bebelusi deoarece acestia sunt predispusi catre acest tip de afectiune.

  In general aftele bucale apar din cauza unei infectii sau ca urmare a unui tratament cu indelungat antibiotic si se prezinta ca niste punctiosoare albicioase care apar in general pe limba, interiorul obrajilor sau pe cerul gurii.

  Sunt neplacute si uneori chiar dureroase si din aceasta cauza bebelusii pot sa refuze mancarea. Pentru tratarea simptomelor se poate folosi glicerina boraxata care se gaeste si se prepara in farmacii.

  Si Edi a avut afte bucale chiar in prima luna, atunci mi s-a spus ca este de la lapte (bea numai lapte praf) insa i-au trecut repede cu glicerina boraxata cu nistatin. Imi bandajam degetul in tifon si peste puneam amestecul acela si il stergeam in gurita.

 2. #2
  Floricica Nou Venita alina suticau's Avatar
  Membru inregistrat la
  15.12.2009
  Postari in forum
  75
  da asa este luca al meu a facut tot de la lapte dupa ce nu a mai uat san si i-am dat numa lapte prAf.au trecut cu glicerina cu nistatin f repede si asistenta ia dat in gurita cu ceva violet de gentiana;)tot asa refuza biberonu nu stiam de ce?si la el s-a asociat cu eruptia dentara de la saliva excesiva.

 3. #3
  Floricica Debutanta yuxi's Avatar
  Membru inregistrat la
  19.02.2010
  Postari in forum
  1.074
  Glicerina boraxata este cea mai buna pentru afte. Am avut si noi un episod de afte, probabil tot de la lapte, ca infectii nu am avut, tratament cu antibiotic nu am facut... eu aplic glicerina cu un betisor de urechi pe care am infasurat compresa sterila, mi se pare ca am mai mare precizie, decat cu daca pun pe deget compresa.

Cuvinte cheie pentru acest topic

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari