Copilul.ro in lumea Disney

/ / Modificat: 2013-03-06
Copilul.ro in lumea Disney

Mickey_MinnieTi s-a intamplat vreodata sa iti doresti sa fii din nou copil numai pentru ca iti este dor sa retraiesti sentimentul clipelor in care totul era posibil si nimic imposibil? Povestile, aventurile si magia copilariei ne fac nostalgici, dar si dornici sa ne reamintim si sa revedem crampeie ale acelor vremuri indepartate.

Placinta cu mere a buncii, jocurile din fata blocului, Mickey Mouse sau Donald Duck sunt doar cateva secvente ale unei perioade demult trecuta, dar nu uitata. Daca vrei sa retraiesti aceste clipe minunate, Disney este cel care iti aduce inapoi mult dorita magie a copilarie. Iar noi o stim cel mai bine pentru ca Copilul.ro a avut ocazia sa intre pentru cateva zile in culisele Disney, de unde a reusit sa descopere cateva dintre secretele unei lumi pline de magie.

De exemplu, stiai ca vocea lui Donald Duck a fost interpretata timp de 3 ani (1969 – 1971) de o voce feminina sau ca un voiceover interpreteaza rolul mai multor personaje din acelasi desen animat?

Si aceasta nu e nimic! Beth Gardiner, vicepresedinetele companiei Walt Disney a povestit despre cum au luat nastere cele mai celebre personaje animate ale tuturor timpurilor si a explicat in ce consta reteta succesului Disney.

Simpaticul Mickey Mouse a prins viata in 1928 cand Walt, detinatorul companiei Walt Disney, a desenat un soricel foarte dragalas pe care s-a gandit sa-l numeasca "Mortimer". Pentru ca nu era un nume sugestiv, sotia acestuia a venit cu minunata propunere de a-l numi soricelul Mickey.

Chiar daca primul episod, "Crazy Plane", nu a fost cumparat de nicio casa de productie, pana in 1930 Walt a produs 87 de episoade de succes in care Mickey Mouse a interpretat roluri diferite: de la ucigasul gigant, la cowboy, detectiv sau inventator.

Disney, amintirea copilariei noastre

Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck, Goofy, Pluto au devenit de-a lungul timpului simbolurile unei generatii Disney, iar acum ne aduc aminte cu drag despre prima amintire din copilarie.

Reteta succesului Disney a constat in crearea unei conexiuni emotionale puternice intre parinti, copii si personajele de desen animat. In timp, aceasta legatura s-a consolidat doar datorita procesului continuu de cercetare a nevoilor si asteptarilor parintilor si copiilor acestora. Matthew Grossman, vicepresedintele Departamentului de Comunicare, spunea ca toate personajele Disney au aparut in urma unei lungi conversatii cu parintii, copiii acestora si psihologii. Asadar, totul este testat impreuna cu publicul.

De exemplu, in cazul lui "Jake si Piratii din Tara de Nicaieri", episodul pilot a fost pentru prima data vizionat de mamici sau tatici si apoi de copiii acestora. Rationamentul a fost urmatorul: "Nimic nu te face sa razi mai mult decat rasul copiilor tai", iar Disney a combinat ceea ce inseamna distractiv pentru parinti cu distractia pentru copii.

Intr-una dintre aceste intalniri, un baietel de 6 ani a spus ca si-ar dori sa il vada pe Capitanul Hook la o petrecere impreuna cu Jake si prietenii lui. "O nebunie!", dupa cum a afirmat Matthew Grossman. Cum se poate ca personajul negativ sa mearga la o petrecere cu Jake? In magica lume Disney, totul este posibil si se pare ca acest episod este unul dintre cele mai de succes din seria "Jake si Piratii din Tara de Nicaieri".

Suntem foarte curiosi sa stim care este desenul animat preferat la care va uitati impreuna cu cel mic? Caci suntem siguri ca Mickey a facut parte si din copilaria voastra, asa cum este prezent acum in viata copiilor vostri si odata deveniti parinti, a reinviat si copilul din voi.

logo_disney

Laura Stanciu

Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Desene animate dezvoltare copii

Articole recomandate

Citeste si despre