Mama surogat, oportunitatea de a avea un copil

/ / Modificat: 2020-03-13
Mama surogat, oportunitatea de a avea un copil

Daca doresti sa ai un copil si din anumite cauze nu il poti avea, exista o solutie de luat in considerare: mama surogat, care poate transforma un cuplu in parinti.

Surogatul este un acord intre o femeie, mama surogat, si o alta persoana sau un cuplu care vrea sa aiba un copil.

Femeia care devine mama purtatoare ramane insarcinata in urma unei proceduri de fertilizare in vitro.

Embrionul implantat este obtinut in laborator, din materialul genetic al cuplului. Practic, mama purtatoare nu este biologic inrudita cu embrionul.

Mama purtatoare poate fi si acea femeie care naste un copil pentru un cuplu care apeleaza la sperma si ovule de la donatori ca sa devina parinti.

Nici într-un caz nu poate apela cuplul la mama surogat folosind embrioni donati (sperma donata+ovocite donate). Conform legislatiei din Romania si Ucraina unul din parinti trebuie sa aiba legatura genetica cu copilul si obligatoriu inainte de programul de surogat sa fie casatoria inregistrata la starea civila.

La programul de maternitate surogat se poate apela doar in tarile unde legislatia este reglamentata din punct de vedre pacient si mama surogat. In Ucraina toate aceste metode de reproducere umana asistata sunt premise si realizate in conformitate cu legislatia in vigoare.

Clinica de reproducere umana BiotexCom, numita si "uterul Europei" cu activitatea de peste 10 ani, reprezinta o sansa pentru cuplurile care isi doresc sa aiba un copil dar nu reusesc pe cale naturala.

Care sunt criteriile dupa care se alege mama surogat?

Cel mai prinicipal criteriu in alegerea mamei surogat este cel medical. Echipa clinicii BioTexComi fac o multime de investigatii medicale, suportate de catre clinica, asupra mamei surogat cu scopul de a dovedi ca ea este sanatoasa si este in stare sa dea nastere la un copil sanatos.

Conform legislatiei mama purtatoare este obligata sa aiba minim un copil, adică femeile care sunt perfect sanatoasa, insa nu au copii nu pot deveni mame surogat.

Nu toate femeile pot deveni mamae surogat, chiar daca implinesc criteriile de selectie legislative si medicale.

Foarte mult conteaza starea psihologica a femeiei care in viitor va purta copilul parintilor biologici. Pentru aceasta cu ele/cu ea discuta psihologul inainte de a semna toate actele si acordurile notariale ca ea de bine voie ia parte la program.

In ce consta procesul de selectie al mamei surogat?

Procesul de selectie este destul de lung. Partea medicala, partea psihologica, partea legislativa si doar apoi se ajunge la etapele cand mama purtatoare deja este in program si se sincronizează cu parintii biologici pentru fertilizare in vitro.

Foarte multe femei pe parcursul procesului de selectie sunt eliminate, adica nu sunt apte pentru a continua etapele de pragatire pentru program si aceasta nu este ceva nou ci realitatea. De aceea clinica are foarte multi pacienti din toata lumea care asteapta mama surogat pana la un de zile pentru a incepe procedura.

Viitorii parinti se intalnesc cu mama surogat?

Din experienta cuplurilor din Romania apoi doar dupa ce mama purtatoare a nascut copilul, la externarea din maternitate ii multumesc femeiei pentru ajutor/sacrificiu. (Nu uitam ca principalul scop al mamei surogat este sa duca sarcina la termen si banii care i obtine in urma programului cu succes).

Insa, mentionam, ca fiecare tara si nationalitate pacient au mentatiletul sau. De aceea lucrurile decurg diferit. Pentru cineva e imortant si insista sa faca cunostinta si sa asiste la fiecare ecografie care are loc,pentru cineva e important s afie maxim confidentialitate.

Cum poate un cuplu din Romania sa aduca copilul in tara? Ce pasi trebuie sa urmeze?

Este foarte important ca cuplul inainte de incepe programul sa aiba toate actele in regula (de aceea si exista manager coordonator).

Din acte sunt necesare

  • certificat casatorie cu apostila
  • buletine
  • pasapoarte simple

La nastere copilul obtine la starea civila din Ucraina certificatul de nastere original in limba ucreaineanana in care parintii biologici sunt inscrisi ca parinti ai nou - nascutului. Nu se mentioneaza ca au apelat mama surogat, se mentioneaza doar tara si orasul in care a fost nascut copilul.

Certificatul de nastere in limba ucraineana se traduce in imba romana, se intareste la notariat dupa care cuplul se programeza online la consulat pentru a obtine certificatul de nastere romanesc si titlul de calatorie (valabil 30 zile) pentru a se intoarce in Romania. Deja in tara se poate obtine pasaportul pentru copil.

Care sun obligatiile mamei surogat?

Mama surogat este obligata sa indeplineasca pasii si obligatiile semnate in contractul cu parintii biologici si conform contractului semnat cu clinica.

Mentionam ca ea face o multime de investigatii medicale pe parcursul sarcinii, teste, analize, analize genetice.

Criterii pe care cuplurile trebuie sa le respecte atunci cand apeleaza la o mama purtatoare.

Cuplurile doar trebuie sa aiba rabdare este cel da de vaxa criteriu si sa resspecte regulile prescrise de clinica.

Este posibil ca o ruda a cuplului sa fie mama surogat?

Categoric NU. IMPOSIBIL. Legilataia nu permite.

Cand poate apela un cuplu la mama surogat?

Cuplul poate apela la mama surogat doar in cazul cand aceasta este intr adevar ultima solutie de a deveni parinti.

Nici intr-un caz la mama surogat nu poate apela un cuplu care a incercat 1 sau 2 FIVuri dupa care au hoatar sa mearga pe un drum mai usor cu rezultat garantat.

Statistica. Cati copii au venit pe lume la BiotexCom din mama surogat. daca exista o astfel de statistica.

Numarul este destul de mare, din partea noastra putem sa oferim statistica din Romania care depaseste peste 1100 de copii, deci puteti sa va inchipuiti ce numar in total va fi avand in vedere ca apeleaza pacienti din toata lumea.

Biotexcom

Articole recomandate

Citeste si despre