Terapii alternative care te ajuta sa ramai insarcinata

/ / Modificat: 2014-12-05
Terapii alternative care te ajuta sa ramai insarcinata

Terapiile alternative pentru infertilitate sunt extrem de variate in ziua de astazi. Ele reprezinta variante naturale si mai ieftine decat alte tratamente medicale, la care apeleaza din ce in ce mai multe cupluri moderne. Pana sa recurga la tehnici de reproducere umana asistata, persoanele care vor sa conceapa copii incearca mai intai metode alternative, precum acupunctura, homeopatia, plantele, osteopatia craniana, dieta sau reflexologia, care au rolul de a stimula fertilitatea si de a ajuta femeile sa ramana mai usor insarcinate!

acupunctura

Homeopatie

Homeopatia este o ramura a medicinei naturiste folosita in scopuri terapeutice, pentru diverse afectiuni. Terapiile homeopatice folosesc extracte din plante, minerale si chiar surse de metale, in combinatii variate, pentru a ajuta la buna functionare a organismului.

Specialistii sunt de parere ca remediile homeopatice trateaza mai degraba simptomele, decat bolile. Se pare ca actioneaza mai bine in cazurile in care infertilitatea nu este cauzata de probleme ale organelor genitale, ci de o afectiune emotionala, precum depresie, anxietate, tulburari alimentare sau stres.

Tratamentele homeopatice sunt prescrise doar de catre un specialist in acest domeniu, care prescrie retete personalizate. Combinatia de extracte folosite si dozele se stabilesc in functie de mai multi factori, care sunt verificati la consultatie: varsta, sex, istoric familial, istoric sexual etc.

Plante pentru fertilitate

Inca din vremuri stravechi, plantele au fost folosite cu scopul de a spori fertilitatea si de a creste sansele femeilor de a ramane insarcinate.

alimentatie_fertilitate

Exista plante care nu doar ca sporesc sansele de conceptie, dar au si puteri vindecatoare asupra problemelor care te impiedica sa concepi copilul. Unele plante actioneaza atat in ajutorul fertilitatii feminine, cat si masculine. Printre cele mai eficiente in acest sens, sunt:

Aceste plante se consuma sub forma de ceai, capsule sau extracte (tincturi). Fiecare dintre ele are recomandari precise si particularitati specifice si trebuie administrata conform instructiunilor cu care vine la pachet sau ale unui specialist in medicina naturista.

Reflexologie

Reflexologia este o metoda terapeutica bazata pe stimularea anumitor puncte de reflex din talpa picioarelor, care se considera ca sunt legate de anumite organe din corp.

Principalul rol al reflexologiei este de inhibator de stres, ceea ce inseamna ca masajul si stimularea punctelor reflexogene din talpa ajuta la relaxarea corpului si la eliberarea endorfinelor necesare bunei dispozitii.

Pe langa starea de bine si echilibrarea functiilor din organism, reflexologia contribuie si la imbunatatirea circulatiei sanguine, echilibrarea nivelurilor hormonale din organism si reglarea ciclului menstrual.

Specialistii in reflexologie sustin ca isi aduce contributia in tratarea endometriozei sau a sindromului ovarelor polichistice.

Dieta pentru fertilitate

Alimentatia pe care un cuplu o adopta in preconceptie poate sa sporeasca sansele de a concepe copilul sau, dimpotriva, sa le scada semnificativ.

Ceea ce mancati, atat tu, cat si partenerul tau, are un impact semnificativ asupra sanselor de a ramane insarcinata.

Exista alimente care fac parte din dieta pentru fertilitate, bogate in vitamine si minerale esentiale pentru stimularea functiilor ovariene, imbunatatirea calitatii spermei etc. Printre cele mai importante alimente pentru fertilitate se numara:

  • legume si fructe proaspete;
  • lactate;
  • carne slaba;
  • ulei de masline;
  • fructe de mare etc.

Exista, de partea opusa, alimente care sunt contraindicate atunci cand vrei sa concepi un bebelus, deoarece afecteaza functiile reproducatoare. Este vorba de alimentele intens procesate industrial, conservate sau care contin foarte multe grasimi, sare, zahar etc.

Acupunctura

Acupunctura este una dintre cele mai vechi terapii naturiste pentru sporirea fertilitatii. Specialistii care promoveaza acupunctura ca adjuvant pentru cresterea sanselor de a concepe copii sunt de parere ca prin stimularea anumitor puncte-cheie din organism se elibereaza energia chi, vitala pentru corp, si toate functiile organismului ajung sa se echilibreze, iar organele sa functioneze normal.

Printre cele mai importante beneficii de pe urma acupuncturii se numara:

  • reducerea stresului din organism, una dintre cauzele infertilitatii;
  • cresterea si imbunatatirea circulatiei sanguine, in special in zona organelor reproducatoare, ceea ce ajuta la cresterea sanselor de fecundare a ovulului si implementare in uter;
  • echilibrarea nivelurile hormonale, stimuland ovulatia si eliberarea ovulelor.

Acupunctura joaca un rol important si in fertilitatea barbatilor, contribuind la cresterea numarului de spermatoizi din lichidul seminal ejaculat.

Osteopatie craniana

Osteopatia craniana este o tehnica de vindecare a organismului, care-si revarsa beneficiile si asupra fertilitatii. Se bazeaza pe miscari speciale ale mainilor deasupra capului.

Tehnicile trebuie realizate doar sub indrumarea unui osteopat, care cunoaste foarte bine anatomia corpului uman si structura lui.

Desi initial a fost conceputa pentru tratarea sau vindecarea anumitor leziuni craniene, osteopatia s-a dovedit a fi utila in videncarea altor probleme la nivelul musculaturii, tendoanelor, articulatiilor.

Terapeutii specializati in osteopatie craniana sunt instruiti sa gaseasca acele puncte ale corpului unde exista probleme si sa contribuie la vindecarea acestora prin anumite miscari ale mainilor.

S-a constatat ca terapia prin osteopatie ajuta la indepartarea durerilor menstruale, la prevenirea impotentei si tratarea infertilitatii, dar si a altor afectiuni care pot contribui si afecta capacitatea unui cuplu de a concepe un copil.

Ai apelat vreodata la tratamente alternative pentru infertilitate? Ce ai incercat si cum ai reusit sa ramai gravida? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tratamente infertilitate Remedii naturiste fertilitate Fertilitate cuplu

Articole recomandate

Citeste si despre