Mierea, remediul dulce al infertilitatii

/ / Modificat: 2014-05-21
Mierea, remediul dulce al infertilitatii

Mierea este un aliment minunat, cunoscut pentru proprietatile sale medicinale. Mierea contine foarte multi nutrieti usor digerabili pentru corpul uman. Mierea albinelor este un tonic cu multivitamine, are proprieti antibacteriene si antioxidante. Consumul regulat de miere poate imbunatati forta fizica, poate intari sistemul imunitar, poate trata infertilitatea si poate reduce stresul mental.

Mierea a fost folosita timp de mai multe secole pentru a imbunatati fertilitatea. Este bogata in minerale si aminoacizi care sunt benefici pentru sistemul reproducator si care ajuta la functionarea ovarelor.

Invataturile Yunani si medicina alternativa Ayurveda recomanda de mii de ani mierea pentru a imbunatati fertilitatea masculina si feminina.

Ei recomanda mierea ca remediu pentru barbatii care sufera de impotenta si pentru femeile care sufera de infertilitate. Ei cred ca mierea imbunatateste calitatea spermei la barbati, iar la femei, mierea intareste ovarele si uterul.

Virilitatea sexuala este legata de trei mari organe majore ale corpului unui barbat, iar aceste organe folosesc glucoza si fructoza pentru a avea energie. Mierea este cea mai buna sursa pentru obtinerea acestor substante zaharate.

Mierea este bogata si in vitamina B, necesare pentru productia de testosteron. Unele studii au demonstrat ca mierea poate creste nivelul de testosteron din corp.

Mierea, denumita si "nectarul zeilor", este cunoscuta inca din vremurile antice ca un puternic afrodiziac. Studii recente au incercat sa explice aceasta proprietate a mierii.

Se pare ca cea mai interesanta teorie este cea legata de oxidul nitric – un hormon implicat in deschiderea vaselor de sange, ce creeaza erectia (similar cu pastila Viagra). O doza buna de miere (cam o suta de grame) poate creste nivelul de oxid nitric in sange cu 50%. La perceptia de afrodiziac contribuie si faptul ca mierea este dulce si lipicioasa, ceea ce o face pentru multi sa para un aliment senzual.

Mod de preparare

Mierea se poate consuma ca atare sau dizolvata in lapte.

Administrare

Barbatii pot manca doua linguri de miere (simpla sau dizolvata in lapte) in fiecare noapte, inainte de culcare. Femeile pot manca jumatate de lingura de miere cu un pic de scortisoara tot inainte de culcare, in fiecare noapte.

Contraindicatii

Nu se cunosc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Infertilitate tratament naturist

Articole recomandate

Citeste si despre