Coada-soricelului in tratarea problemelor genitale feminine

/ / Modificat: 2017-06-13
Coada-soricelului in tratarea problemelor genitale feminine

Coada-soricelului este folosit alaturi de cretisoara in tratarea mai multor probleme ale aparatului genital feminin. Menstre neregulate, vaginita, anexita, leucoree, hemoroizi, dereglari hormonale, inflamatii genitale si multe alte afectiuni pot fi tratate cu ceai, tinctura sau bai cu coada-soricelului.

coada-soricelului

Ceaiul de coada-soricelului ajuta atat la reglarea ciclului menstrual, cat si la depasirea starilor provocate de menopauza.

Spalaturile cu ceai de coada-soricelului combinate cu consumul a o cana de ceai pe zi se folosesc si in tratarea candidei vaginale. Substantele antiseptice continute de planta blocheaza proliferarea acestei ciuperci, reduc inflamatia si ajuta la refacerea epiteliilor lezate de infectie. Este un tratament bland, care nu perturba flora vaginala, folosit pentru prevenirea si pentru combaterea candidozelor de intensitate mica si medie.

Mod de preparare:

Baia cu ceai de coada-soricelului: la 2 litri de apa se pune o mana de planta si se infuzeaza. Cand este gata, se lasa la racit pana ajunge la o temperatura suportabila si se foloseste pentru spalaturi in zona genitala.

Administrare:

O cana cu ceai de coada-soricelului pe zi si o baie cu ceai pe zi.

Contraindicatii:

Ceaiul de coada-soricelului este contraindicat in sarcina, putand duce la nasterea unui fat sub greutatea normala.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Infertilitate tratament naturist Ceaiuri pentru fertilitate Plante medicinale pentru fertilitate Plante pentru fertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre