Rosul, culoarea romantismului si impuls pentru fertilitate

/ / Modificat: 2013-01-29
Rosul, culoarea romantismului si impuls pentru fertilitate

Rosul este o culoare puternica si curajoasa, dar totodata calda, care se pare ca aprinde intens calcaiele barbatilor. Pe langa faptul ca este o culoare romantica si pasionala care stimuleaza relatiile de dragoste dintre 2 parteneri, se pare ca ofera si un impuls fertilitatii. Rosul "condimenteaza" viata sexuala si totodata creste sansele de conceptie.

Simbolistica rosului pentru viata sexuala si de cuplu

Rosul este asociat cu energia si increderea in sine. Este de asemenea culoarea naturala a sangelui, ceea ce echivaleaza cu viata, energia si vitalitatea. Specialistii considera rosul culoarea pasiunii si a dorintei sexuale. Poti adauga culoarea rosie in viata ta in primul rand prin imbracaminte. Hainele rosii iti evidentiaza sex-appealul si iti ofera incredere in tine. Se pare ca barbatii sunt atrasi de aceasta culoare.

Persoanele carora le place rosul si poarta aceasta culoare au o personalitate sexuala debordanta. Sunt usor de stranit si excitat si se bucura de sex mai mult ca oricine. Odata ce se aprinde scanteia, aceasta cu greu mai poate fi stinsa. Ofera rezistenta in pat si incita partenerii la diverse scenarii sexuale indraznete. Asadar, daca vrei sa ai parte de experiente debordante in pat, inconjoara-te de rosu. De la vestimentatie la asternuturi si pana la lumanarele sau ruj, afiseaza culoarea cu cea mai mare putere asupra stimularii dorintei sexuale.

Specialistii au reusit sa demonstreze ca femeile imbracate in rosu sunt mult mai atragatoare in viziunea barbatilor. Ei au realizat mai multe experimente in care au aratat mai multe poze cu femei imbracate in diverse nuante, printre care si rosu. Ei au fost intrebati care dintre respectivele femei li se parea mai atragatoare si cu mai mult sex-appeal. Majoritatea lor au indicat-o pe cea imbracata in rosu.

Psihologii si cercetatorii au facut analize si studii amanuntite legate de relatia dintre culori si comportament. Psihologia culorilor pare sa fie influentata si conditionata de societatea in care traiesti si de obiceiurile ei. De exemplu, rosul a fost intotdeauna asociat cu dorinta sexuala, frumusetea, dragostea, pasiunea. Gandeste-te la Valentine's Day , la cabaret, bordeluri, culoarea clasica a rujului, inimioarele si alte accesorii care sunt asociate cu aceasta culoare si relationate cu sexul si iubirea.

Rosul si fertilitatea in cuplu

Atunci cand vrei sa concepi un bebe, actul sexual este principalul element. Culoarea rosie stimuleaza dorinta sexuala si mareste frecventa actelor sexuale. Astfel, daca vrei sa ai parte de mai mult sex pentru conceptie, inconjoara-te de aceasta culoare si aprinde calcaiele partenerului tau. Atunci cand incerci sa concepi un copil, poate fi foarte frustrant. Daca nu reusiti din primele incercari se pot acumula in sanul cuplului frustrari, stres, presiune, griji si chiar depresie. Cu cat contactele sexuale sunt mai pasionale, relaxate, incitante, cu atat tonusul psihic al vostru va fi mentinut "in forma" si veti depasi mai usor problemele.

Pentru ca sexul, cu atat mai mult unul reusit si incitant are o multime de beneficii asupra sanatatii mentale a partenerilor si in relatia de cuplu. Combate depresia, apropie partenerii, relaxeaza si favorizeaza comunicarea in cuplu.

Alte efecte benefice ale rosului in viata ta: creste nivelul energie fizica (incita la actiune, favorizeaza dinamismul, miscarea); stimuleaza ritmul cardiac si echilibreaza tensiunea arteriala; favorizeaza secretia de adrenalina; stimuleaza pasiunile umane cele mai profunde (dragoste, sex, curaj, razbunare); este inspirational (te ajuta sa iei mai usor decizii si sa faci alegeri indraznete); ofera incredere si stimuleaza stima de sine (asociat persoanelor independente, puternice, curajoase); este excitant; combate depresia si alte stari emotionale negative (ofera o stare de bine).

Toate efectele cu care vine la pachet rosul in viata ta si a partenerului isi pun amprenta asupra vietii de cuplu, romantismului si calitatii sexului deopotriva. Cu cat ai mai multa incredere in tine, esti mai voioasa si te simti mai atragatoare, cu atat relatia de cuplu capata aripi si se consolideaza mai puternic.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Viata sexuala

Articole recomandate

Citeste si despre