Scoaterea steriletului

Intrebare:

- Nu am intrebare legata de copil deocamdata. Intrebarea este legata de mine si anume: am sterilet pus de aprox. 15 ani(neschimbat), nu am nici o problema care sa ma puna in situatia de a lua decizia de schimbare. Cu rusine spun ca nu am mai fost la un control ginecologic de 3 ani. As vrea sa il mai tin macar 6-7 luni iar apoi sa fac un bebe. Oare este vreo problema in momentul scoaterii steriletului? Pot ajunge la complicatii avind in vedere ca sunt 15 ani?

Raspuns:

Acum 3 ani ginecologul v-a spus ca e ok sa tineti un sterilet 12 ani??? Ati avut noroc ca nu ati dezvoltat o infectie, dar nu e sigur ca nu a aparut o cicatrice definitiva in uter.

Un examen Papanicolau este indispensabil, ca si scoaterea steriletului si tratament antibiotic si antiinflamator. Ar merita vreo 3 luni de contraceptie prin alte metode, perioada minima necesara pentru a vindeca inflamatia din uter.

Va dorim mult noroc!

dr. Elena VOICULESCU,

specialist in obstetrica si ginecologie

www.clinicaelite.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Elena Voiculescu

Medic primar obstetrica-ginecologie - tratament miniminvaziv al incontinentei urinare feminine de efort, diagnostic si tratament al afectiunilor genito-mamare si urmarirea sarcinii, consiliere in problemele de cuplu si adolescenta.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Calculeaza perioada fertila

Data ultimei menstruatii:

Durata ciclului menstrual:

zile

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul