Anticonceptionalele si sarcina. La cat timp pot ramane insarcinata?

Intrebare:

- As vrea sa va intreb ce perioada de timp trebuie sa treaca de la intreruperea anticonceptionalelor pana la aparitia unei sarcini. Am auzit de la alte persoane ca e riscanta o sarcina imediat dupa intreruperea tabletelor, intrucat s-ar putea ivi la fat probleme de tot felul, diferite anomalii, etc. Mentionez faptul ca am luat anticonceptionale timp de 7 ani.

Raspuns:

Anticonceptionalele sunt produse hormonale care aduc un surplus de hormoni organismului. Acest surplus este detectat de organism si astfel ovarul nu mai secreta el insusi hormonii sexuali, diminuandu-si functia; astfel se intrerupe si functia ovulatorie a ovarului, modalitate primordiala de realizare a contraceptiei. In momentul in care ati intrerupt administrarea de anticonceptionale nu consider musai necesara o pauza intre aeasta intrerupere si o viitoare sarcina.

In orice caz aceste produse sunt metabolizate rapid in organism ca dovada modificarile ce pot apare in momentul in care de exemplu uitati sa administrati o pilula (o data contraceptia nu mai este atat de sigura; in al doilea rand intreruperea de exemplu a administrarii acestor produse la mijlocul unei folii determina aparitia unei sangerari = sangerarea de privatie).

Exista posibilitatea ca ovarele sa-si reia mai greoi functia, insa, daca reusiti sa obtineti imediat acea sarcina, nu vad de ce sa nu o pastrati.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Anticonceptionale sarcina

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Calculeaza perioada fertila

Data ultimei menstruatii:

Durata ciclului menstrual:

zile

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul