Sarcina si radiografiile

Intrebare:

- Este vreo problema daca vrem sa concepem un bebe si eu (barbatul) am facut 3 radiografii la coloana si plamani in ultima luna si urmez si tratament medicametos cu antiinflamatorii pt coloana (voltaren, zaldiar, celebrex, miolastan)? Daca da, ce pauza trebuie facuta?Ajutati-ma, ca sotia vrea sa concepem un copil (am facut deja analizele).

Raspuns:


 

In general se recomanda evitarea efectuarii asupra mamei a investigatiilor radiologice in timpul sarcinii, deoarece radiatiile pot avea efecte negative asupra fatului, insa, in cazul dumneavoastra, daca aceste investigatii cat si tratamentul pe care il administrati deja sunt la indicatia unui medic si recomandarile acestuia sunt respectate, atunci nu ar avea de ce sa apara probleme, mai ales daca tinem seama ca nu ar trebui sa apara modificari la nivelul celulelor precursoare spermatozoizilor.

In orice caz, in eventualitatea unei sarcini, o urmarire in dinamica a evolutiei acesteia, cu respectarea stricta a controalelor prenatale periodice si efectuarea investigatiilor necesare pentru a se depista din timp eventualele modificari care pot aparea (triplu-test, ecografie morfologica etc. ) constituie conduita de urmat.


dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialis

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Calculeaza perioada fertila

Data ultimei menstruatii:

Durata ciclului menstrual:

zile

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul