Problemele abdominale ale mamei, un pericol in sarcina?

Intrebare:

- Sunt operata de omfalocel la varsta de 1 zi, 1 luna, 1 an si una peste alta si de ocluzie intestinala la 14 ani. Am 27 de ani nu am mai avut probleme si sunt insarcinata in luna a 5 a. Credeti ca e un risc sau cum e mai bine sa nasc, pe cale naturala sau cu cezariana? Ce pot pati eu ca mama sau copilul meu?

Raspuns:


 

La 27 de ani se considera ca peretele abdominal este destul de refacut pentru a putea permite si sustine atat o nastere pe cale vaginala (ma refer aici la contractura musculaturii abdominale atunci cand se permite si se solicita aceasta contractura), dar si o nastere prin operatie cezariana (ma refer la posibilitatea ulterioara de refeacere a peretelui abdominal).

Parerile sunt impartite in acest sens, fiind medici care considera o nastere prin operatie cezariana benefica in astfel de conditii pentru ca nu supun suplimentar cavitatea toracica la o presiune crescuta si pentru ca pot corecta in cadrul aceleiasi interventii hiatusul fiziologic pe care il realizeaza muschii drepti abdominali pe parcursul sarcinii. Suveran asupra deciziei ramane medicul curant.


Multa sanatat

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Calculeaza perioada fertila

Data ultimei menstruatii:

Durata ciclului menstrual:

zile

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul