Cum sa raman insarcinata?

Intrebare:

- Am 21 de ani si sunt casatorita de un an de zile si nu am reusit inca sa raman insarcinata. Ciclul meu nu este regulat (intre 27-52 de zile). Acum sunt in timpul menstruatiei dupa o perioada de 52 de zile. Metode contraceptive nu am folosit niciodata. Va rog din suflet sa-mi spuneti de ce nu reusesc sa raman insarcinata!

Raspuns:

Exista un algoritm care trebuie urmat pentru a afla raspunsuri la intrebarile dumneavoastra legate de infertilitate. In primul rand diagnosticul de infertilitate este pus in cazul in care un cuplu nu reuseste sa obtina o sarcina in urma unei perioade de minim doi ani de incercari concretizate prin contacte heterosexuale normale, regulate, corect coordonate referitor la perioada de ovulatie (este perioada cea mai fertila, situata de obicei in mijlocul perioadei dintre doua menstre). In cazul dumneavoastra trebuie investigata in primul rand cauza pentru care ciclurile menstruale au o durata atat de lunga, trebuie vazut si daca aceste cicluri menstruale sunt ovulatorii.


Se incepe prin stabilirea unui punct de start referitor la statusul structural si functional al organelor implicate in procesul de reproducere.

Acest lucru se poate realiza prin efectuarea:

 • in cazul dumneavoastra se porneste de la o examinare clinica completa si efectuarea unei anamneze complete care sa cuprinde istoricul dumneavoastra familial si al starii de sanatate. Tot in cadrul acestui prim consult se vor putea efectua teste ca: lama din secretia vaginala, test Papanicolau, sumar de urina. Pentru analiza integritatii structurale a componentelor implicate in procesul de reproducere se vor efectua urmatoarele teste: ecografia are rolul de a vizualiza organele interne si de a semnaliza orice anomalie structurala evidenta ecografic; <
 • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

  Taguri

  Dr. Ciprian Pop-Began

  Medic ginecolog

  Citeste si despre

  Articole de la parteneri

  Calculeaza perioada fertila

  Data ultimei menstruatii:

  Durata ciclului menstrual:

  zile

  Aplicatii pentru copii

  DESCARCA
  DESCARCA

  Inainte sa pleci,

  Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:  Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

  Trimite articolul catre prietenii tai

  Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

  Trimite mesajul