Cand el nu vrea copii

/ / Modificat: 2016-10-06
Cand el nu vrea copii

E barbatul perfect! Pe langa faptul ca arata foarte bine are un simt al umorului foarte dezvoltat. Exista insa o singura problema: planurile tale pe termen lung includ decorarea unei camere pentru copii, iar el nu vrea nici macar sa se gandeasca la aducerea pe lume a unui copil.

Fie ca este prietenul tau de 2 ani sau sotul tau de 10, fie ca abia te gandesti la intemeierea unei familii sau ai deja 3 copii, faptul ca tu visezi si abia astepti sa ai un bebelus, iar partenerul tau vede in asta un cosmar iti poate intoarce viata pe dos. Inainte sa renunti la visul tau sau la cel al partenerului, ia in considerare cateva sfaturi care va pot ajuta sa ajungeti la o intelegere.

O femeie care isi doreste cu ardoare sa aiba copii trebuie sa stie inca dinainte de casatorie parerea sotului ei despre acest lucru.

Iar daca el vrea copii, ar trebui sa vorbiti si despre numarul lor.

Si asta nu e tot. Ideal ar fi sa afli si momentul potrivit din punctul de vedere al partenerului tau pentru a avea copii. Asta pentru ca exista cazuri in care, cu toate ca ambii parteneri isi doresc copii, nu se inteleg asupra momentului potrivit pentru venirea pe lume a bebelusilor. S-ar putea ca tu sa-ti doresti un copil imediat dupa casatorie, iar pentru el sa nu fie momentul potrivit. Prin determinare si comunicare, multe femei reusesc sa-si atinga scopul. Totusi, nu toate sunt la fel de norocoase.

Ai toate sansele ca subiectul "sarcina" sa devina un fel de test pentru barbatul cu care vrei sa-ti petreci viata.

Dorinta materna de a avea mai multi copii nu poate disparea pur si simplu, iar daca partenerii au dorinte care nu corespund vizavi de copii, unul dintre ei va trebui sa faca un sacrificiu la un moment dat. Totusi, nu fi foarte sigura ca va fi el cel care va face acest compromis.

Urmarea unor sedinte de consiliere v-ar putea ajuta sa identificati de care parte trebuie facut sacrificiul si sa luati cea mai buna decizie. Un barbat trebuie in primul rand sa stie si sa inteleaga motivele pentru care sotia sa isi doreste un copil sau inca un copil.

De cele mai multe ori, specialistul in consiliere indruma cuplurile puse in astfel de situatii sa se concentreze mai mult unul asupra celuilalt pentru o perioada, ignorand dorinta de a concepe sau nu. In momentul in care cei doi parteneri ajung sa se cunoasca si sa se inteleaga suficient de bine, aducerea pe lume a unui copil devine o dorinta comuna, la fel de bine cum amandoi pot ajunge sa isi doreasca sa ramana o familie formata doar din doi membri.

Infrange temerile partenerului tau

Barbatii au cateva temeri comune in ceea ce priveste ideea intemeierii unei familii. Iata cateva dintre replicile barbatilor cand vine vorba de copii si cum puteti incerca sa ajungeti la un punct comun!

Sunt prea tanar sa ma leg la cap! Vreau sa ma distrez!

Cati ani are? Poate chiar e prea tanar. Sau poate amandoi sunteti. Gandeste-te daca nu cumva are dreptate si daca nu incerci sa-l grabesti degeaba. Daca tu chiar crezi ca vine vremea cand nu o sa mai puteti concepe un copil si ca acum este momentul cel mai potrivit, incearca sa-i explici si lui asta cu mult calm.

Barbatii pot avea copii chiar si la varsta de 70 de ani, asa ca este foarte probabil ca ceasul lui biologic sa nu spuna aceleasi lucruri ca si al tau. Aminteste-i ca pe masura ce inaintati in varsta, va fi din ce in ce mai dificil sa concepeti un bebe.

Sunt prea batran! Nu vreau sa fiu privit ca un bunic!

Puncteaza avantajele situatiei de a fi un parinte mai matur. Reasigura-l ca celor mici nu le pasa cat de in varsta este tatal lor, atata timp cat sunt iubiti. Nu trebuie sa ai 25 de ani ca sa impingi un leagan sau sa-i citesti o poveste inainte de culcare. Taticii mai in varsta sunt adesea mai intelepti si mai rabdatori cu copiii lor, lucru cu mult mai important decat abilitatea de a alerga la maraton alaturi de ei.

Prietenii mei m-au cam speriat cu povestile despre copiii lor!

Proaspetii tati adora sa-si ingrozeasca amicii cu povesti neplacute despre copii. Noptile nedormite, plansetele nesfarsite si lipsa sexului sunt destul de adevarate, dar nu vor dura pentru totdeauna. Totusi, el nu te va crede pe cuvant, asa ca incearca sa apelezi la aceiasi prieteni care il ingrozesc cu povestile.

Roaga-i sa inceteze cu istorisirile de groaza si sa-i arate cateva fotografii cu micutii lor. Pozele cu tatici cu copii in brate sunt foarte dragute si e imposibil sa nu-l impresioneze.

Nu sunt pregatit, nu ma mai cicali!

Spune-i ca stii ca nu este o decizie usoara si nici nu-ti doresti sa-l grabesti, dar cel putin sa-ti spuna cam cand crede el ca va fi pregatit, altfel vei crede ca incearca doar sa te pacaleasca. Cat despre cicaleala… cam are dreptate. Nu vei rezolva nimic prin asta.

Nu e cazul sa-l innebunesti cu ideea ca-ti doresti un copil. Asa ca, acum ca i-ai spus care sunt gandurile tale, promite-i ca nu vei mai deschide aceasta discutie timp de cateva luni. In schimb, trebuie sa-ti promita si el ca odata termenul trecut va discuta aceast subiect cu tine.

Sunt fericit asa cum suntem acum! Nu vreau sa fiu nevoit sa te impart…

Convinge-l ca si tu il iubesti la fel de mult, dar prezenta unui copil te va face mult mai fericita si va va aduce amandurora multa bucurie. Incearca sa intelegi si punctul lui de vedere. Un copil aduce schimbari importante intr-o familie care la inceput se pot dovedi a fi dificile.

E probabil speriat de faptul ca vei fi atat de preocupata de copil incat vei uita complet de el. Fa-l sa inteleaga ca, desi cel mic te va tine ocupata, nu te va face sa-l iubesti pe el mai putin.

Nu ne putem permite! Cresterea unui copil costa o avere si deja suntem stramtorati cu banii!

Daca nici acum nu ii vei da dreptate si nu vei discuta cu el va crede ca ideea de a deveni mama te-a facut sa-ti pierzi ratiunea. In loc sa-i spui ca pana la urma nu o sa coste chiar atat de mult, ai face bine sa apelezi la varianta: "Si eu m-am gandit la asta, dar cred ca ne-am putea descurca".

Ar fi bine ca apoi sa-i si explici cum va puteti descurca fara sa va afundati in datorii. Daca observa ca tu chiar ti-ai facut serios temele, te va lua mai in serios.

Am deja copii, nu mai vreau!

Daca are deja copii dintr-o alta relatie si ti-a spus de la inceput ca nu mai vrea si altii, nu poti face multe lucruri. Ii poti explica ca ti-ai dori foarte mult sa aveti un copil impreuna, dar nu insista foarte mult.

Copiii lui din relatia anterioara sigur ca nu sunt sange din sangele tau, dar tu ai un rol foarte important in viata lor. Copiii vitregi pot aduce la fel de multa bucurie unei mame, dar daca tu iti vei dori mereu un copil care sa fie intr-adevar al tau, nu va functiona.

M-am razgandit. Ce e atat de in neregula cu asta?

Cu totii avem dreptul sa ne razgandim si tu ai dreptul sa fii demoralizata total cand afli ca el nu mai vrea copii, dupa ce initial avea aceleasi planuri ca si tine. Cel mai bine ar fi sa fii sincera si sa-i spui exact ce simti vizavi de atitudinea lui.

Daca nu poti accepta decizia lui si nu te vezi traind fara proprii tai copii, s-ar putea ca relatia voastra sa fie pe sfarsite. Ai grija ca atunci cand iei aceasta decizie sa nu fie deja prea tarziu pentru a-ti intemeia o familie alaturi de un alt barbat.

Tu te-ai confruntat cu aceasta problema cu partenerul tau? Ce metode ai adoptat? Asteptam parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pe aceeasi tema:

Cand unul dintre parteneri vrea un copil, dar celalalt nu

Ce faci cand barbatul de langa tine nu este pregatit pentru a deveni tata

Cand este momentul potrivit pentru a deveni tata

Teama de a deveni tatic

Cum se schimba viata ta cand devii tata

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Planificarea unui copil Temeri barbati Esti pregatit sa devii tata Relatie de cuplu Casatorie Teama de a deveni tatic Teama de a fi tatic A deveni tata Temeri barbati Viitor tata Ceas biologic barbati Varsta barbati tatici Barbati nepregatiti pentru statul de tata Discutie bebelus partener Imaturitate emotionala barbati Frica de a fi tata

Articole recomandate

Citeste si despre