Semne neasteptate ca esti pregatita sa devii mama

/ / Modificat: 2013-08-20
Semne neasteptate ca esti pregatita sa devii mama

La multe femei, instinctul matern isi face simtit prezenta inca din copilarie sau adolescenta, la altele apare brusc, in timp ce la o buna parte dintre ele, dorinta de a deveni mama sta bine "ascunsa" si are nevoie de un mic impuls pentru a iesi la suprafata. Daca nu simti cu toata fiinta ta instinctul matern in viata ta, dar manifesti urmatoarele semne, ce-i drept, mai putin obisnuite, este posibil sa fii totusi pregatita sa-ti tii in brate propriul copil!

Nu mai pui atat de mult accent pe contraceptie

  Pana in urma cu putin timp, erai obsedata de metodele contraceptive si iti monitorizai cu atentie ovulatia si menstruatia pentru a te asigura ca nu ai ramas, accidental, insarcinata. In ultima vreme insa, nu mai pui mare pret pe metodele de contraceptie si nici nu te mai sperie ideea ca ai putea fi insarcinata. Este posibil sa iti doresti un copil si sa nu-ti dai seama.  

Nu-ti mai poti lua ochii de la copiii mici de pe strada

Nu doar ca zambesti de fiecare data cand trece un copil mic pe langa tine, dar te suprinzi uitandu-te la bebelusii si prichindeii din parcuri minute in sir, fara sa iti pese de trecerea timpului. Apoi, cand revii cu picioarele pe pamant, constati ca ai o un mare zambet pe chip si ca iti stralucesc ochii. De ce indicii mai ai nevoie pentru a-ti da seama ca adori copiii si ca este momentul sa ai si tu un bebe al tau?  

Te gandesti zilnic la "cum ar fi daca ai avea un bebe?"

Gandul de a ramane insarcinata si de a tine in brate propriul copil iti ocupa mintea aproape zilnic si te face sa te gandesti la cum ar fi daca ai fi mama? Poate ca, incet, te pregatesti de aceasta experienta minunata din viata oricarei femei, dar nu vrei sa recunosti sau nu constientizezi!

Incepi sa adori evenimentele cu si despre copii

Daca pana nu demult urai sa mergi la evenimente dedicate copiilor prietenilor sau rudelor - botezuri, taieri de mot, aniversari, serbari etc. - iar acum ti se pare ca te distrezi pe cinste si te bucuri de toate surprizele si decoratiunile simpatice, este posibil sa ai un scop ascuns - acela ca iti doresti sa fii mama si sa organizezi si pentru copilul tau astfel de petreceri si evenimente.

Citesti des articole cu si despre mamici si bebelusi

Citesti presa pe internet si te surprinzi, de multe ori, ca intri pe site-urile dedicate mamicilor si bebelusilor. Fara sa iti dai seama, trec cateva ore bune de cand tot rasfoiesti cu privirea materialele interesante despre copilasi si parinti. In plus, ai devenit chiar o experta in produsele pentru copii, intrucat din informatiile pe care le-ai tot citit, ai reusit sa afli cu ce jucarii isi mai ocupa prichindeii moderni timpul si de ce fel de biberoane trebuie sa stai deoparte, ca ar putea fi cancerigene.

In mod cert, subiectul "copii" te intereseaza si, vrei sau nu sa constientizezi, esti pregatita sa iti tii propriul bebelus in brate.

Te mangai frecvent pe burtica, desi nu te doare nimic

De cate ori pe zi te surprinzi ducandu-ti mana pe pantec si il mangai delicat, ca si cand ai fi insarcinata si ai incerca sa-ti protejezi fatul din burtica? De cate ori ti-ai dus mana pe burta si te-ai gandit "cum ar fi daca as avea un bebe in pantec"? Instinctul matern nu te-a cuprins cu totul, dar cu siguranta si-a scos coltii si sta la panda pana in momentul in care te decizi ca este cazul sa-ti maresti familia.

Orice nume de magazin sau brand te duce cu gandul la nume de copii

Treci pe langa magazinul "Victoria" si in loc sa te gandesti daca vei gasi acolo perechea preferata de sandale, te strabate un alt gand: nu cumva numele magazinului s-ar potrivi de minune unei fetite? Rasfoiesti o revista pentru femei si vezi ultimele noutati despre colectiile casei Alexander McQueen, iar gandul tau nu este la tinutele spectaculoase pe care le vezi in imagini, ci la cat de frumos s-ar potrivi numele Alexandru unui bebelus superb!

Mai stii si alte semne neconventionale, chiar bizare, care indica faptul ca o femeie este pregatita sa devina mamica? Impartaseste-ne ideile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Semne pregatire mama Pregatire devenire mama

Articole recomandate

Citeste si despre