Lucruri pe care medicul ginecolog ar vrea sa le stii inainte sa ramai insarcinata

/ / Modificat: 2018-10-10
Lucruri pe care medicul ginecolog ar vrea sa le stii inainte sa ramai insarcinata

Inainte de a ramane insarcinata, sunt o multime de lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare, pe care trebuie sa le afli si pe care trebuie sa le pui in aplicare, cum ar fi tipul de medicatie incompatibil cu sarcina, sau daca o sarcina sanatoasa este posibila in cazul existentei unei boli cronice.

Indiferent daca este vorba de inlocuirea unui anumit medicament cu un altul, de renuntarea la mancarea nesanatoasa si de inceperea unui program de exercitii fizice regulat, exista o multime de schimbari ale stilului de viata pe care medicul ar putea sa i le sugereze viitoarei mamici.

6 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa ramai insarcinata

Iata care sunt cateva dintre cele mai obisnuite recomandari medicale, daca planuiesti sa ramai insarcinata in curand:

1. Pentru a fi eficient, acidul folic trebuie sa fie prezent in organism inainte de a ramane insarcinata

Medicii recomanda ca toate femeile care se afla la varsta reproductiva, sa ia vitamine pentru orice eventualitate. Asta pentru ca, de multe ori, o sarcina poate sa apara si fara a fi planificata. Acidul folic face parte din familia de vitamina B si se gaseste cel mai adesea in legumele cu frunze de culoare verde inchis, dar si in fructe, in oleaginoase, in cereale, in carne, oua si in produsele lactate.

De ce este acidul folic atat de necesar unei femei care isi doreste sa conceapa un bebe? Acidul folic este indispensabil in producerea noilor celule si in sinteza corecta a ADN-ului, ceea ce il face foarte important in procesul de dezvoltare al bebelusului. Pentru a fi eficient, acidul folic trebuie luat inca dinainte de a ramane insarcinata.

2. Este important sa ai o dieta echilibrata

Nu numai ca medicul iti va recomanda o dieta sanatoasa si echilibrata, dar ideal este sa consumi produse organice, care sa includa fructe, legume si iaurturi naturale. Miscarea fizica in fiecare zi este si ea incurajata pentru a avea o sarcina sanatoasa.

3. Ai grija ce medicamente iei inainte sa ramai insarcinata

Exista medicamente nerecomandate in sarcina, dar si cateva medicamente pe care le poti lua in timpul sarcinii, care nu intervin in mod negativ in dezvoltarea fatului. In unele cazuri medicul iti va recomanda sa inlocuiesti ibuprofenul cu acetaminofenul, insa in functie de afectiunile fiecarei femei in parte, un consult medical este indicat inca dinainte de a ramane insarcinata.

In ceea ce priveste medicamentele homeopate, din plante si ierburi, este de asemenea recomandat sa consulti un specialist pentru a te asigura ca ele nu vor interactiona nici cu sarcina, dar nici cu medicamente clasice administrate in mod normal.

4. Limiteaza consumul de alcool inainte de sarcina

Alcoolul, drogurile si orice fel de substante de acest fel sunt interziste nu numai in sarcina, dar si daca planuiesti sa ramai insarcinata. Daca in trecut se considera ca un pahar de vin sau bere ar putea fi permis in cel de-al treilea trimestru de sarcina, studii recente sustin ca nicio cantitate de alcool nu este sigura pentru sanatatea viitorului tau bebelus.

5. Orice proceduri stomatologice trebuie incheiate inainte de a ramane insarcinata

Deoarece lucrarile stomatologice necesita de multe ori antibiotice si analgezice interzise femeilor insarcinate, asigura ca dantura ta este pusa la punct inainte de a ramane insarcinata pentru ca altfel va trebui sa astepti pana dupa nasterea bebelusului sa iti perfectezi zambetul.

6. Tine-ti greutatea sub control

Daca esti subponderala sau supraponderala asteapta-te ca acest lucru sa aiba un impact asupra sanselor tale de a ramane insarcinata, asa cum are de fapt impact asupra multor aspecte, de la hormoni la ciclul tau de somn, asa ca este vital sa ai o greutate normala daca iti doresti sa ai un bebelus sanatos.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vitamine inainte de sarcina Analize inainte de sarcina Sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre