Intrebari pe care sa ti le pui inainte de sarcina

/ / Modificat: 2017-01-06
Intrebari pe care sa ti le pui inainte de sarcina

Venirea pe lume a unui copil implica nenumarate responsabilitati si schimbari in viata ta. Inainte de a lua decizia de a deveni parinte, raspundeti la cele mai importante intrebari, pentru a hotari daca esti cu adevarat pregatita.

Chiar daca si tu si partenerul tau va doriti un copil, momentul ales pentru aceasta schimbare majora in viata depinde si de raspunsurile pe care le gasesti la intrebarile pe care trebuie sa le ti le pui inainte de sarcina.

Ii poti oferi conditiile si atentia necesara?

Eforturile necesare pentru a oferi un camin unui copil nu sunt doar de natura financiara. Trebuie sa constientizezi schimbarile ce vor avea loc in viata ta si modificarile pe care le va suferi programul tau.

Ai suficient spatiu pentru a creste un copil? Mutarea in ultimele luni de sarcina sau in primele dupa nastere nu este recomandata. Tine cont si de faptul ca va trebui sa renunti la vacante si excursii de weekend o perioada.

Esti pregatita pentru schimbarile prin care va trece corpul tau?

Alimentatia ta va fi supusa nevoilor copilului atat in timpul sarcinii cat si in perioada in care alaptezi. Kilogramele in plus ar putea deveni o povara dupa nastere, iar problemele hormonale te-ar putea impinge catre depresie.

In ce stadiu se afla relatia ta?

In mod ideal, un copil trebuie adus pe lume de doi parinti reponsabili si care au o relatie reusita. Daca aveti dispute dese cu privire la modul in care ati vrea sa cresteti un copil, prioritatea cea mai importanta trebuie sa fie rezolvarea problemelor in relatie.

Cum iti influenteaza planurile de viitor?

Tine cont de planurile tale de viitor inainte de a lua decizia de a face un copil. Daca vrei sa pui cariera pe primul loc si micutul nu se va putea bucura de toata atentia ta, amana momentul pana cand te vei simti cu adevarat pregatita sa devii mama.

Autor: Teodora Gheorghe

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinte Familie Parinte responsabil Mama Sarcina Nastere

Articole recomandate

Citeste si despre