Dezamagirea de a nu ramane insarcinata, luna dupa luna

/ / Modificat: 2011-09-19
Dezamagirea de a nu ramane insarcinata, luna dupa luna


 

Dezamagirea de a nu ramane insarcinata, luna dupa luna, poate duce la probleme emotionale si chiar probleme in cuplu. Daca dureaza mai mult decat te asteptai ca sa ramai insarcinata, e normal sa te simti dezamagita. Construirea unei familii este, pentru majoritatea oamenilor, o parte fundamentala a vietii, asa ca nu e cazul sa te gandesti ca e ceva in neregula cu tine daca te incearca sentimente de dezamagire. 
Nu da vina nici pe tine, nici pe partenerul tau. Accepta ca se va intampla la un moment dat si ca amandoi faceti eforturi in aceasta directie.
Stresul pe care il simte o femeie care incearca sa conceapa poate duce la sentimente de anxietate si depresie, pe masura ce trec lunile.E bine ca partenerii sa isi faca timp sa comunice, sa-si gaseasca un grup de sprijin format din cupluri care trec prin aceeasi situatie si, daca a trecut mai bine de un an, sa se adreseze unor specialisti in fertilitate. Partenerii trebuie sa faca un efort din a readuce amuzamentul in dormitor si sa se relaxeze.In acelasi timp, ei trebuie sa-si faca timp sa continue sa se preocupe de hobby-uri si de viata lor sociala. Nu uitati, rasul este cel mai bun medicament si nu sunt putine povestile cu cuplurile care au conceput abia atunci cand au incetat sa se mai streseze si s-au bucurat de "proces".
Alexandra Ilie
Redactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre