Cand toate prietenele raman insarcinate, doar tu nu...

/ / Modificat: 2013-09-11
Cand toate prietenele raman insarcinate, doar tu nu...

Toate prietenele tale sunt insarcinate, peste tot in jur vezi doar parinti cu prichindei de mana, iar testul tau de sarcina pare sa nu aiba vesti bune pentru tine. Se intampla mereu ca atunci cand iti doresti ceva cu ardoare, sa ai probleme in a-l obtine. Desi pare dificil sa faci fata unei asemenea situatii, exista anumite moduri prin care poti sa te descurci.

Profita din plin de viata

Inca mai ai timp sa te bucuri din plin de toate avantajele pe care le ai atunci cand din viata ta nu face parte si un copil. Momentan, mai poti sa faci lucrurile pe care atunci cand vei fi mama nu le vei mai putea face.

Planifica o vacanta prin jurul lumii sau o scurta drumetie care sa te ajute sa-ti limpezesti mintea si sa te relaxezi. Mergi la petreceri cu prietenele tale. Citeste. Relaxeaza-te. O sa-ti fie foarte greu sa mai faci aceste activitati atunci cand vei avea un copil. Printre scancete, nopti nedormite, scutece de schimbat si vizite la medic, timpul liber va fi doar o amintire frumoasa.

Asadar, nu te panica daca nu ai ramas inca insarcinata. Profita de timpul ramas pana la marele eveniment si bucura-te de ceea ce iti ofera viata.  

Nu intra in discutii despre copii

In cazul in care colega ta de munca incepe sa vorbeasca despre ce fac copiii ei sau daca prietenele tale iti povestesc despre cum evolueaza sarcina, incearca sa schimbi subiectul, astfel incat sa nu fii afectata de povestile lor. Gandeste-te la cateva subiecte de care sa te folosesti atunci cand vrei sa schimbi cursul discutiei si sa nu para ca esti afectata de aceste conversatii.  

Nu face comparatii

Nu este bine sa compari situatia ta cu cea a prietenelor tale. Nu vei face decat sa iti accentuezi suferinta. In plus, in 99% dintre cazuri nu cunosti povestile celorlalte. Este posibil ca nici lor sa nu le fi fost usor sa ramana insarcinate. Daca incetezi sa te compari pe tine cu alte femei, vei putea fi mult mai pozitiva, ceea ce te va ajuta sa depasesti mai bine momentul.

Ignora comentariile rautacioase

De multe ori, cand cei din jur aud ca nu reusesti sa ramai insarcinata, incep sa iti spuna tot felul de povesti. Astfel ca, vei afla de o prietena a unei prietene care a reusit sa faca un copil, atunci cand se astepta mai putin. Desi intentia lor este sa te incurajeze, uneori aceste povesti pot fi deranjante. Ignora-le si, totodata, nu baga de seama nici comentariile rautacioase pe care le auzi pe aceasta tema.

Si in acest caz, cea mai buna solutie este sa schimbi subiectul, sa pleci de langa acel grup de oameni sau chiar sa le spui ca povestile si comentariile lor nu te ajuta cu nimic. Este important sa le marturisesti celor din jur cum te simti, astfel incat sa-si reconsidere modul de abordare fata de tine.  

Ai grija de tine

Infertilitatea este o afectiune medicala care poate distruge fizic si emotional orice femeie care se confrunta cu ea. De la medicamentele pentru fertilitate si interventiile chirugicale corpul tau devine obosit, epuizat chiar. Daca adaugi pe langa acestea si comentariile venite din partea strainilor, plus gandurile negative despre "esecul" tau, s-ar putea sa apara unele probleme care sa-ti dea batai de cap.

In asemenea situatii este important sa faci tot posibilul pentru a-ti intari increderea in tine, astfel incat sa nu ajungi in pragul depresiei. O solutie in acest sens este terapia. Psihologii te pot ajuta sa treci mai usor peste aceasta situatie si sa ramai optimista.

Alatura-te unei comunitati

Crezi ca esti singura femeie care se confrunta cu asemenea probleme? Gresit! In lume sunt foarte multe femei care nu reusesc sa ramana insarcinate si se chinuiesc de o lunga perioada de timp. Alatura-te unei comunitati unde sa poti discuta despre problemele tale cu alte femei care trec prin aceeasi situatie.

Atentie insa ca acest grup sa fie unul motivational. Nu ai nevoie de alte persoane care sa gandeasca negativ. Cauta sprijin din partea celor care au o viziune pozitiva asupra vietii si care te pot sfatui, oferindu-ti informatii despre fertilitate, despre medicii care te pot ajuta sau orice alte detalii pe care tu s-ar putea sa nu le cunosti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fertilitate Infertilitate Sarcina Probleme sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre