Tratament pentru viroza concomitent cu tratament pentru infertilitate

/ / Modificat: 2015-04-09 14:33:38
Intrebare:

- Am 39 de ani si fac tratament pentru infertilitate, iar in acest timp am contactat o viroza respiratorie si am fost nevoita sa iau antibiotice (Claritromicina) si antiinflamatoare (Ketoprofen). Doresc sa stiu daca acest lucru dauneaza procesului de procreere?

Raspuns:

Intrebare

Am 39 de ani si fac tratament pentru infertilitate, iar in acest timp am contactat o viroza respiratorie si am fost nevoita sa iau antibiotice (Claritromicina) si antiinflamatoare (Ketoprofen). Doresc sa stiu daca acest lucru dauneaza procesului de procreere?

Pentru infectiile virale nu se recomanda antibiotic, doar daca acestea s-au suprainfectat bacterian, insa, indiferent de etiologia infectiei respiratorii, acest fapt poate influenta fertilitatea. Atat macrolidele (clasa din care face parte si Claritromicina) cat si Ketoprofen-ul sunt interzise in sarcina.

Yoga_tratament_pentru_infertilitate

De regula, pentru infectiile virale nu se recomanda antibiotic, doar daca acestea s-au suprainfectat bacterian, insa, indiferent de etiologia infectiei respiratorii, acest fapt poate influenta fertilitatea, aceste modificari si daca apar sunt de moment. 

Daca va referiti strict la administrarea produselor mentionate si la posibilul efect al acestora asupra unei sarcini incipiente, deci deja constituite, tin sa va precizez ca atat macrolidele (clasa din care face parte si Claritromicina) cat si Ketoprofen-ul sunt interzise in sarcina. 

Daca se confirma prezenta sarcinii, ramane sa discutati cu medicul curant conduita ce trebuie adoptata ulterior. Multa sanatate!

Taguri Tratament infertilitate

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Articole recomandate

Citeste si despre