Robert Edwards, premiul Nobel pentru FIV

Premiul Nobel pentru medicina in 2010 a fost acordat lui Robert Edwards, parintele fertilizarii in vitro.

Primul copil nascut in urma unei fertilizari in vitro a venit pe lume in 1978, desi cercetarile erau incepute inca din anii 1950. De atunci, circa 4 milioane de copii s-au nascut prin aceasta metoda.

Infertilitatea afecteaza 10% dintre cuplurile din intreaga lume, iar descoperirea profesorului Edwards a facut posibila nasterea copiilor chiar si in astfel de cazuri.

De la opozitia guvernelor si a bisericilor, pana la scepticismul colegilor de breasla, Robert Edwards si Patrick Steptoe, cel care i s-a alaturat, au intampinat nenumarate provocari pe drumul lor care avea sa le aduca succesul.

Astazi, 1 din 5 cupluri are sansa de a concepe un copil prin fertilizarea in vitro inca de la prima incercare, adica aproape acelasi procent ca si in cazul cuplurilor sanatoase care concep un copil pe cale naturala.

Premiul acordat profesorului Robert Edwards este o recunoastere atat a valorii aportului sau si al lui Patrick Steptoe, cat si a intregului domeniu de reproducere asistata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Calculeaza perioada fertila

Data ultimei menstruatii:

Durata ciclului menstrual:

zile

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul