Masturbarea afecteaza fertilitatea barbatilor?

/ / Modificat: 2011-05-04
Masturbarea afecteaza fertilitatea barbatilor?

Masturbarea la barbati isca o multime de controverse pe tema influentei asupra fertilitatii. In timp ce unii specialisti sustin ca ar putea avea un impact asupra fertilitatii daca incercati sa aveti un copil, altii sustin ca dimpotriva, incurajeaza capacitatea de a concepe. Desi influenta negativa este foarte mica, partenerul tau ar trebui sa tina cont de cateva lucruri atunci cand lucrati la un bebelus.

Masturbarea este o sursa de placere sexuala si reprezinta un act firesc pe care-l fac atat femeile, cat si barbatii. Ea se caracterizeaza prin autostimularea organelor genitale in vederea obtinerii orgasmului.

Ce se intampla in timpul masturbarii barbatului?

De fiecare data cand un barbat se masturbeaza pana la finalizare inseamna ca are orgasm, deci ejaculeaza sperma. Cu fiecare ejaculare a lichidului seminal in exteriorul vaginului tau atunci cand incercati sa aveti un copil, se diminueaza cantitatea de sperma ejaculata atunci cand intretineti acte sexuale neprotejate pentru conceptie. Acest lucru inseamna ca sansele sunt mai mici de a concepe un copil, desi influenta nu este foarte mare. Dar, dupa pararea multora, este mai bine sa se previna daca se poate acest lucru, pentru ca aveti nevoie ca toate sansele sa fie de partea voastra.

De asemenea, cu cat barbatul se masturbeaza mai des cu atat exista posibilitatea ca in momentul actului sexual cu partenera sa nu mai reuseasca sa ejaculeze sau pur si simplu sa nu mai aiba un libido atat de crescut si sa evite contactul. Pentru un barbat care se masturbeaza mai mult de o data pe zi, cantitatea de lichid seminal ejaculata va fi de fiecare data mai mica decat la barbatii care nu se masturbeaza deloc sau foarte rar.

Cantitatea de sperma atrage cu sine si un numar mare de spermatozoizi, esentiali in procesul de fertilizare a ovulului femeii. Astfel, cantitatea lichidului seminal este un element esential in incurajarea fertilitatii. In acest scop, barbatii ar trebui sa isi pastreze un numar cat mai mare de ejaculari pentru actele sexuale cu partenera pentru a creste sansele de a obtine sarcina.

Unii specialisti sustin insa ca masturbarea frecventa nu are niciun impact asupra fertilitatii, sau daca are, este cu adevarat neglijabil. De asemenea, ei sustin ca aceasta rutina nu afecteaza nici capacitatea barbatului de a atinge erectia. Acestia sustin ca dimpotriva, atunci cand un barbat nu are orgasm sau nu ejaculeaza mai multe zile la rand, fertilitatea lui scade. Se explica prin faptul ca numarul de spermatozoizi apti pentru fertilizare din sperma ejaculata scade considerabil Se pare ca o ejaculare rara la barbati afecteaza motilitatea si morfologia (forma) spermatozoizilor, esentiale in procesul de conceptie.

Astfel, cu cat barbatul are mai multe orgasme intr-o saptamana, de preferat in timpul actelor sexuale cu partenera, cu atat produce o sperma de o calitate mai buna si deci, creste sansele de conceptie.

Asadar, nu masturbarea este principala problema a fertilitatii barbatilor. Se pare ca aceasta are efecte negative insignifiante asupra capacitatti barbatului de a concepe copii in raport cu:

  • fumatul;

  • consumul frecvent de alcool;

  • dieta neadecvata;

  • baile fierbinti;

  • varsta inaintata (cu cat incearca sa conceapa la o varsta mai inaintata cu atat sansele sunt mai scazute);

  • lenjeria intima prea stramta sau din materiale sintetice etc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fertilitate barbati Infertilitate barbati

Articole recomandate

Citeste si despre