Libidoul scazut la barbati. Cauze si solutii

/ / Modificat: 2012-10-03
Libidoul scazut la barbati. Cauze si solutii

Libidoul sau apetitul sexual scazut este o problema medicala destul de frecventa, atat printre barbati, cat si printre femei. Chiar daca se considera ca femeile sunt cele care se confrunta mai des cu aceasta problema, specialistii sunt de parere ca multi barbati sunt afectati de scaderea dorintei sexuale, una dintre cauzele infertilitatii masculine. 

Cauzele scaderii libidoului la barbati

Iata care sunt principalele cauze ale lipsei apetitiului sexual la barbati si ce remedii exista!

Varsta

Expertii in sexologie sustin ca varsta este mai degraba un factor de risc decat o cauza a libidoului scazut la barbati.

Se considera ca pe masura ce inainteaza in varsta, dorinta sexuala a barbatilor scade. Nu este insa o caracteristica care se aplica tuturor barbatilor si depinde de mai multi factori impreuna cu care pot actiona in defavoarea apetitului sexual.

Probleme psihologice

Stresul si anxietatea sunt doi dintre dintre cei mai de temut dusmani ai libidoului la barbati. Pe langa acestea, care se regasesc cu o frecventa mare in viata a din ce in ce mai multi barbati, si problemele emotionale din dragoste, tensiunile familiale, traumele emotionale din copilarie sau tulburarile mentale isi pot pune amprenta asupra dorintei sexuale.

Probleme hormonale

Hormonul placerii este testosteronul, atat la femei, cat si la barbati. Atunci cand nivelul acestuia este prea mic, apar probleme cu libidoul.

Cauzele care pot sta la baza scaderii nivelului de testosteron sunt multiple, de la inaintarea in varsta, pana la boli cronice, medicamente etc.

Probleme medicale

Boli precum diabetul, obezitatea, hipertensiunea su nivelurile crescute de colesterol pot sta la baza scaderii dorintei de sex la barbati.

Si medicamentele pentru HIV, tratarea problemelor cu caderea parului sau a altor tipuri de medicatii pot afecta libidoul. Este important sa intrebi intotdeauna medicul cu privire la efectele secundare ale oricarui tip de tratament medical pe care ti-l prescrie.

Stil de viata

Un stil de viata defectuos, presarat cu fumat, dieta nesanatoasa, sedentarism, consum de alcool si nopti pierdute, nu ajuta deloc la cresterea sau macar la pastrarea unui apetit sexual normal.

Pe langa faptul ca imbolnavesc organismul si afecteaza functiile reproducatoare, ele cresc nivelul de stres si anxietate si isi pun amprenta asupra calitatii intregii vieti.

Solutii pentru cresterea libidoului la barbati

In momentul in care se constata ca apetitul intra intr-o linie descendenta constanta si intervine in relatia de cuplu, este important sa se consulte un medic.

Pentru a "resuscita" dorinta sexuala a unui barbat, cel mai important este sa se descopere cauzele exacte care au dus la scaderea ei.

Consultul medical de specialitate poate stabili cauzele acestei probleme de naturala sexuala. Cu cat diagnosticul este mai precis, cu atat tratamentul este mai eficient, iar viata sexuala a barbatului reintra pe un fagas normal.

In cazul in care problemele psihologice sau traumele emotionale stau la baza scaderii apetitului sexual, consilierea psihologica este cea mai potrivita pentru a remedia situatia.

Daca scaderea nivelului de testosteron afecteaza libidoul, administrarea unor suplimente pe baza de acest hormon ar trebui sa rezolve problema.

Bolile cronice trebuie tratate sau tinute sub control, pentru a nu interfera cu libidoul, iar tratamentele medicale ale diverselor afectiuni trebuie administrate doar la recomandarea medicului si schimbate, in cazul in care intervin in desfasurarea normala a vietii sexuale.

Se poate apela si la remediile naturiste pentru cresterea libidoului. Apeleaza la sfaturile unui medic pentru a alege acele plante medicinale potrivite pentru tine. In caz contrar, atunci cand sunt autoadministrate, exista riscul alergiilor, intoxicatiilor sau a ineficientei tratamentului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Infertilitate barbati

Articole recomandate

Citeste si despre