Hepatita B cronica si conceptia

Intrebare:

- Acum 3 luni sotul meu a fost diagnosticat cu hepatita b cronica, urmand sa faca tratament cu interferon. Noi de dorim foarte mult sa avem un copil, insa in conditiile date am vrea sa stim daca este momentul oportun sau putem transmite si copilului boala.

Raspuns:


 

Tinand cont ca este vorba de sotul dumneavoastra, normal ca exista riscul ca aceasta infectie sa apara si in cazul dumneavoastra, daca ea nu este prezenta deja.

Infectiile virale au posibilitatea de a se transmite intr-adevar si de la mama la fat, insa acest mod de transmitere este inregistrat intrauterin mai frecvent dupa saptamana 36 de sarcina.

Transmiterea directa de la sotul dumneavoastra la fat nu este teoretic posibila, iar spermatozoizii nu sunt afectati in general de infectia cu acest tip de virus.

Va recomand sa incercati macar sa ramaneti insarcinata, in situatia in care acest lucru se realizeaza, se va stabili o conduita ulterioara care sa permita reducerea riscului de transmitere a unei astfel de infectii la viitorul copil.


Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist<

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Calculeaza perioada fertila

Data ultimei menstruatii:

Durata ciclului menstrual:

zile

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul