Hipnoza, remediu pentru infertilitate

/ / Modificat: 2011-12-20
Hipnoza, remediu pentru infertilitate

Hipnoza pare sa fie ultima gaselnita a cercetatorilor in privinta tratarii infertilitatii, in special a celei din cauze necunoscute. Se pare ca hipnoterapia este o metoda alternativa de restabilire a fertilitatii, care combate stresul acumulat in organism, in special la femei, care este o posibila cauza a imposibilitatii de a concepe copii. De asemenea, s-a demonstrat ca dubleaza sansele de a concepe copii cu ajutorul fertilizarii in vitro sau a al altor tehnici de reproducere umana asistata!

Cum afecteaza stresul fertilitatea?

Stresul este una dintre cauzele infertilitatii, deoarece afecteaza functionarea normala a mai multor parti din organism si isi pune in special amprenta asupra aparatului reproducator feminin, afectand abilitatea de a concepe copii.

Dezechilibrele hormonale se numara printre multiplele efecte negative ale stresului in corp. Atunci cand hormonii sunt dati peste cap, exista riscul dereglarii ciclului menstrual, implicit a ovulatiei - prin imposibilitatea eliberarii ovulului la momentul oportun. Chiar daca ovulatia apare si ovocitul este eliberat, stresul poate afecta nidatia sau implantarea ovului fertilizat in uter, ceea ce impiedica evolutia sarcinii.

Pe langa faptul ca diagnosticul de infertilitate pune presiune pe ambii parteneri, exista si o buna parte din stres cauzata de testele medicale necesare, cheltuielile, tehnicile de fertilizare in vitro, programarea sexului si incercarile esuate de a concepe.

Foto: selfcaremanual.com

Cum ajuta hipnoza in tratarea infertilitatii?

Oricat ar incerca, nu toata lumea reuseste sa controleze acumularea de stres in organism si este nevoita sa ii faca fata. Aici intervine hipnoza, care are rolul de a elibera stresul si anxietatea, de a restabili echilibrul hormonal si de a crea din organismul tau mediul perfect pentru dezvoltarea unei sarcini.

Pe langa acestea, hipnoza ajuta si la tratarea sau rezolvarea unor probleme emotionale sau afective care ar putea declansa stresul - temeri, stari de depresie, confuzie, furie etc., care pot afecta functionarea optima a organismului. Hipnoterapia ajuta la inlaturarea gandurilor si emotiilor negative, care se pare ca au puterea sa influenteze abilitatea de a concepe bebelusul mult dorit. Cu cat esti mai pesimista si te gandesti ca nu vei reusi, cu atat scad sansele de a ramane gravida. Hipnoza ajuta subconstientul sa faca fata traumelor emotionale prin care treci sau ai trecut si ajuta organismul, pe de-a-ntregul, sa se simta suficient de "in siguranta" si "sanatos" pentru a purta o sarcina.

Chiar daca nu exista dovezi stiintifice sau date care sa ateste faptul ca hipnoza restabileste fertilitatea si in ce conditii, cu siguranta ea ajuta la crearea unui mediu cat mai armonios din punct de vedere emotional, care ajuta si la buna functionare a organismului. Atunci cand esti relaxata, calma, lipsita de temeri si sentimente negative, corpul si mintea conlucreaza in vederea asigurarii unei stari de sanatate cat mai bune si cresc astfel sansele de a concepe copilul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tratamente infertilitate Stres infertilitate Infertilitate femei Concepere bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre