Fertilitatea, afectata de grasimea din jurul ovarelor

| | Modificat: 2017-01-10 17:14:31

Femeile supraponderale care intampina dificultati in conceptie isi pot explica problemele de fertilitate prin prisma efectelor negative pe care tesutul gras din jurul ovarelor le are in calea aducerii pe lume a unui copil.

fertilitate_femei

Constatarea este evidentiata de un studiu efectuat recent de specialistii belgieni, care au reusit sa stabileasca o legatura clara intre greutate de functia de reproducere.

Studiul a fost efectuat utilizand ovule de vaca, ce au fost expuse unor concentratii ridicate de acizi grasi saturati.

Cercetatorii au descoperit ca embrionii formati din ovulele care au intrat in contact cu grasimile nocive prezentau celule mai putine si au suferit schimbari in activitatea metabolica si genetica.

Profesorul Jo Leroy de la Universitatea Antwerp din Belgia sustine ca specialistii din lumea medicala cunosteau deja faptul ca nivelul acizilor grasi poate afecta dezvoltarea ovulelor in ovar, insa abia acum s-a putut observa pentru prima oara impactul lor negativ asupra supravietuirii embrionului.

Embrionul, afectat direct de acizii grasi

Embrionii care au cea mai mare predispozitie spre o sarcina sanatoasa si de succes prezinta un ritm metabolic mai lent si mai putin activ, sustin oamenii de stiinta.

Cand ovulele au fost expuse unor nivele inalte de acizi grasi, embrionii rezultati au avut o activitate crescuta a aminoacizilor din metabolism, alterandu-se altfel consumul de oxigen, glucoza si lactoza.

Grasimea ascunsa te poate induce in eroare!

Cercetarea ne reaminteste despre pericolul obezitatii ascunse, adica grasimea pe care nu o vezi pe corpul tau in atat de mare masura pe cat ea exista in interiorul organismului.

Initiatorii studiului intentioneaza sa atraga fondurile necesare pentru a repeta experimentul utilizand ovule umane, urmarind totodata si potentialele efecte negative dupa nastere.

Autor: Adelina Dobrin

Taguri Grasime fertilitate Greutate ideala conceptie Fertilitate

Articole recomandate

Sirop antitusiv din plante medicinale, Plantusin. Alegerea romanilor de peste 25 ani.
Sirop antitusiv din plante medicinale, Plantusin. Alegerea romanilor de peste 25 ani.

Acționeaza atat in tusea seaca, cat si in tusea productiva.

Ceaiul natural cu efect antistres.
Ceaiul natural cu efect antistres.

Ceaiul Distonoplant reduce starile de agitație si iritabilitate. Imbunatațeste starea emoționala si ajuta la menținerea starii de bine.

Silueta perfecta - Controlul greutații. Capsule pentru slabit din plante naturale de la Fares.
Silueta perfecta - Controlul greutații. Capsule pentru slabit din plante naturale de la Fares.

Ajuta la scaderea in greutate, arderea grasimilor si eliminarea toxinelor din organism.

Citeste si despre