Sexul prea des poate influenta sansele de conceptie?

/ / Modificat: 2016-06-22
Sexul prea des poate influenta sansele de conceptie?

Exista o multime de teorii contradictorii legate de numarul de acte sexuale neprotejate pe care trebuie sa le ai intr-o luna pentru a ramane insarcinata. In timp ce unele dintre ele sustin ca prea mult sex dauneaza sanselor de a ramane gravida, altele mizeaza pe cat mai mult sex pentru o conceptie mai rapida.

Desi, sexul este principalul mijloc prin care iti poti indeplini visul de a ramane gravida, specialistii avertizeaza ca nu conteaza cantitatea, ci mai degraba perioada din ciclul menstrual in care alegi sa faci sex.

Sexul prea des afecteaza sansele de a ramane insarcinata?

Potrivit specialistilor, sexul intens nu afecteaza sansele de a ramane gravida. Insa, stresul sau presiunea care apare adesea pe "umerii" tai incercand sa nimeresti momentul potrivit pentru a face sex pentru conceptie ar putea sa iti scada sansele de a ramane insarcinata.

Specialistii sustin ca teoria conform careia daca faci mai putin sex, ai mai multe sanse sa ramai insarcinata este un mit. Dimpotriva, acestia s-a descoperit ca sexul regulat creste sansele cuplurilor de a obtine sarcina.

Sperma barbatilor care fac sex mai des este mai sanatoasa si asigura proprietatile necesare conceptiei. In cazul in care activitatea sexuala a barbatilor scade, proprietatile spermei sunt afectate, iar sansele de a concepe copii se reduc considerabil.  

Cand este bine sa faci sex pentru a concepe mai repede copilul?

Specialistii avertizeaza ca momentul din luna in care are loc contactul sexual neprotejat in vederea conceptiei copilului este crucial pentru obtinerea sanselor de a ramane insarcinata. Cu alte cuvinte, nu cantitatea conteaza, ci perioada in care intensifici si cresti numarul de acte sexuale.

Potrivit medicilor, actul sexual pentru conceptie trebuie sa se suprapuna cu perioada ovulatiei din ciclul menstrual, cand organismul femeii elibereaza ovulului pentru a fi fertilizat.

Pentru cresterea sanselor de a ramane insarcinata, este important sa ai contacte sexuale cu 1-2 zile inainte de ovulatie si cel putin o data in ziua in care ovulatia atinge perioada de varf.

Intr-un ciclu menstrual regulat, de 28 de zile, ovulatia apare la mijlocul acestei perioade, cam intr-a 14-a zi dupa ultima menstruatie, deci actele sexuale trebuie intreprinse inca din zilele 12-13 ale ciclului si continuate si parcursul zilelor 14 si 15.

In restul lunii, esti in fazele non-ovulatorii, in care oricat de mult sex ai face, spermatozoizii din lichidul seminal nu au ce sa fertilizeze, deoarece organismul tau elibereaza un singur ovul, o data pe luna.

Doar in cazul in care suferi de dereglari hormonale sau ale ciclului menstrual exista riscul aparitiei ovulatiei spontane. Acest lucru inseamna ca ovulatia isi poate face aparitia in orice perioada a ciclului menstrual, deci ca exista sanse mari sa ramai gravida oricand, dupa un contact sexual neprotejat.

Pentru a depista cu mai multa acuratete ovulatia si a-ti creste sansele de a ramane insarcinata, cumpara-ti un kit special de la farmacie si urmareste semnele care o dau de gol (cresterea temperaturii bazale, crampe abdominale usoare - dureri Mittelschmerz, schimbarea mucusului cervical, aparitia unor pete de sange la mijlocul lunii etc.)

Tu ce crezi? Cu cat faci mai mult sex, sansele de a ramane gravida cresc sau scad? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sex pentru conceptie Ovulatie ciclu menstrual

Articole recomandate

Citeste si despre