Crafturi simple pe care le poti face cu copiii de Valentine's Day

/ / Modificat: 2017-02-10
Crafturi simple pe care le poti face cu copiii de Valentine's Day

De Valentine's Day sarbatorim iubirea, unul dintre cele mai frumoase si pure sentimente din cate exista. Chiar daca este perceputa ca fiind "Ziua Indragostitilor", ziua de 14 februarie reprezinta un prilej nemaipomenit pentru a-ti ajuta copilul sa isi exprime dragostea fata de frati, surori, bunici sau parinti! Cum? Realizand impreuna cu acesta cateva piese dedicate acestei sarbatori: felicitari, rame foto, flori sau medalioane, din hartie si carioci colorate, margele, panglici, plastelina si orice altceva ai la indemana si ar putea fi utilizat.

Copiii adora sa decupeze, sa coloreze, sa lipeasca bucati de hartie sau de material. Ajutati de imaginatia si indemanarea parintilor, pot realiza lucruri extrem de interesante de care sa fie mandri si pe care sa le daruiasca colegilor de clasa, bunicilor sau oricarei persoane dragi. Acest gen de activitate nu doar ca le stimuleaza creativitatea, dar le si insufla dragostea si respectul fata de cei din jur. Asadar, strange la un loc toate lucrurile care v-ar putea fi de folosi: hartie creponata, hartie colorata, foarfece, ata, lipici, o rigla, margele vechi, ata si sfoara, resturi de materiale, nasturi. Apoi, impreuna cu cel mic, ganditi-va ce anume ati putea confectiona asa incat sa respectati tematica sarbatorii de Sfantul Valentin.

Pentru inspiratie, iti oferim cateva exemple:

Ghirlande din inimioare

Sunt foarte simplu de realizat! Ai nevoie de hartie cartonata colorata, de o foarfeca, de lipici si de cativa metri de guta. Taie hartia fasii de 1,5 centimetri latime, apoi rasuceste-i capetele spre mijloc cu ajutorul unui creion.

ghirlanda-inimioara-pas-1

Prinde capetele cu putin lipici astfel incat sa obtii o inimioara. Poti realiza inimioare de diferite dimensiuni sau culori, apoi sa le prinzi pe o guta si sa le atarni prin casa.

ghirlande-inimioare

Floricele cu acadele

Si pentru ca toate aceste handmade-uri ii vizeaza in special pe copii, puteti folosi cu succes acadelele in aceste proiecte. Pentru a realiza aceste floricele ai nevoie de hartiute colorate pentru mini-briose, de un perforator, de sarma, de hartie creponata verde si, evident, de acadele. Pliaza la jumatate hartiutele, apoi perforeaza-le astfel incat sa ai pe unde sa treci betisorul acadelei.

floricele-acadele-pas-1

floricele-acadele-pas-2

Treci pe rand hartiutele prin betisorul acadelei pana cand obtii un trandafiras.

floricele-acadele-pas-3

Pentru frunzele floricelei, taie doua fasii de hartie creponata verde. Asaza pe mijlocul uneia dintre ele o bucata de sarma de aproximativ 20 de centimetri. Peste ea pune si cealalta hartie si lipeste-le intre ele.

frunze-acadele-1 acadele-frunze-2

Decupeaza apoi la capete doua forme de frunza si indoaie la jumatate sarma, trecand-o pe sub floare, de jur imprejurul betisorului acadelei. In felul acesta fixezi si petalele florii.

floricele-acadele-pas-final

La final floricelele ar trebui sa arate asa:

floricele-acadele

floricele-acadele-valentines-day

Inimioare sagetate

Pentru acest proiect ai nevoie de hartie cartonata colorata, de foarfeca, cutter, de niste paie pentru suc si de adeziv. Decupeaza inimioare apoi sectioneaza-le pe inaltime aproximativ 1,5 centimetri. Trece un pai prin sectiunea creata. Apoi decupeaza din hartie un varf si un capat de sageata si lipeste-le la extremitatile paiului. Tot ce mai trebuie este sa scrii cu o carioca initialele tale si ale copilului de o parte si de alta a inimioarei.

inimioare-sagetate

Pernuta decorativa

Si pentru ca inimioarele sunt laitmotivul sarbatorii de Sfantul Valentin, puteti face impreuna o pernuta decorativa in forma de inimioara. Ai nevoie de panza de fetru roz sau rosie, de foarfeca, ac si ata, de niste nasturi sau margele pentru decor si de bumbac sau melana pentru umplutura.

pernuta-decorativa-valentines-day

Proiectul este foarte simplu. Decupeaza doua bucati egale in forma de inima.

pernuta-decorativa-pas-1

Pe cea care va deveni fata pernei, coase nasturi, margele vechi cat mai colorate astfel incat sa decorezi cat mai vesel.

pernuta-decorativa-pas-2

Coase bucatile de material una de cealalta, apoi umple-le cu bumbac sau orice alta umplutura ai la indemana.

pernuta-decorativa-pas-3

Daca inimioara are dimensiuni reduse ii poti prinde in capat o panglicuta pentru a o putea atarna de clanta usii sau oriunde altundeva.

pernuta-decorativa

Inimioare din plastelina

In cazul in care copilul este prescolar, evident, si activitatile trebuie adaptate varstei sale. Copiii de gradinita adora sa se joace cu plastelina, de aceea indeamna-l sa creati ceva pentru Valentine's Day tocmai din acest material. O forma inimioara pe care sa aplicati, tot din plastelina, litere asa incat sa obtineti cuvantul mama va fi o "opera" cu care se va mandri.

inimioara-plastelina

Felicitari cu inimioare

Felicitarile reprezinta unul dintre proiectele de baza ale evenimentului. Ai nevoie de hartie cartonata colorata, tempera si de cateva cartoane-suport de hartie igienica. Mai intai, indoaie coala de hartie la jumatate astfel incat sa obtii felicitarea propriu-zisa. Apoi, imparte jumatatea de coala in patru si pune-l pe cel mic sa coloreze cu creioane cele patru chenare in culori diferite.

Pe o farfurie pune culoare din tubul de tempera, apoi indoaie cartonul-suport de hartie igienica pe din doua astfel incat sa obtii o forma de inimioara. Lasa-l pe cel mic sa inmoaie capatul cartonului in culoare si apoi sa aplice pe fiecare chenar cate o astfel de stampila.

felicitari-valentines-day

Cana cu dragoste

Folositi cana in care tatal copilului isi bea de obicei cafeaua dimineata. Cu ajutorul unui marker permanent, desenati impreuna conturul unei jumatati de inimioara care, impreuna cu coada canii sa formeze o inima.

cana-inimioara-valentines-day

X si 0 cu inimioare

Si pentru ca cel mai mult celor mici le place sa se joace, ai putea sa ii creezi un joc "X si 0" putin altfel.

inimioare-xo

Ai nevoie de o coala de hartie cartonata rosie si de fetru de doua culori, de preferat alb si rosu, de foarfeca, de ac si de ata. Decupeaza o inima din hartia rosie, apoi cu o carioca si o rigla traseaza chenarele pentru joc.

inimioara-carton-1 inimioara-carton-2

Apoi, realizeaza 5 inimioare rosii si 5 inimioare albe de mici dimensiuni.

xo-inimioare-mici

xo-inimioare-mici-pas-2

La final, ar trebui sa arate asa:

inimioare-xo-valentines-day

Tot ce va ramane este sa va alegeti fiecare culoarea de joc! 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati copii valentines day Valentines Day Sfantul Valentin copii Valentines Day copii Ziua indragostitilor copii Activitati copii valentine's day

Articole recomandate

Citeste si despre