Siguranta copiilor in vacanta

/ / Modificat: 2008-08-18
Siguranta copiilor in vacanta

 Fiecare vacanta si fiecare zi petrecuta alaturi de cei mici este plina de imprevizibil, iar cu toata aglomeratia si galagia de prin atractiile de vacanta, e foarte usor pentru cei mici sa se piarda de parinti.
 

De aceea, este bine ca inainte de a pleca in vacanta sa te asiguri ca cei mici cunosc cateva reguli elementare pentru a se putea descurca in cazul in care nu te mai vad pe tine sau pe sotul tau prin apropiere.

In majoritatea spatiilor care pot constitui locuri de atractie pentru cei mici exista astazi personal specializat pentru a avea grija ca micutii care se pierd sa ajunga inapoi langa parintii lor.

Invata-ti copilul ca, in cazul in care se pierde de tine sa mearga la aceste persoane (usor de recunoscut datorita uniformei) si sa ceara ajutor.

Desi majoritatea parintilor isi invata copiii sa nu vorbeasca cu strainii, in momentul in care un copil se rataceste, abilitatea de a comunica si de a cere ajutor este cea mai importanta.

Regasirea va fi mult mai simpla si mai rapida daca cel mic stie sa ceara ajutor sau indicatii legate de un anumit loc, daca stiu sa spuna numarul de telefon al unuia dintre parinti etc.


Inainte de a pleca de acasa sau chiar prima data cand ajungeti la locul de distractie, puteti stabili o regula pentru cazul in care va rataciti unul de celalalt: sa va intalniti intr-un loc pe care il stabiliti inainte.

Alte reguli de siguranta

 • De indata ce observi lipsa copilului de langa tine, mergi la personalul specializat si anunta. Nu incerca sa-l cauti singura, va fi mult mai greu si poate dura mult mai mult.

• Hainutele colorate si accesoriile inedite te pot ajuta sa supraveghezi mai usor copilul si sa-l remarci mai repede in multime. O palariuta colorata e mult mai usor de reperat.

• In parcul de distractii, atunci cand faceti o plimbare cu masinutele sau trenuletul, invata-l pe cel mic sa respecte toate regulile care se impun in aceste situatii (sa tina manutele inauntru, sa stea frumos pe scaun etc.).

Daca tu nu-l poti insoti in aceste experiente, asigura-te ca exista suficient personal din partea parcului de distractii care sa aiba in supraveghere toti copiii care iau parte.

• Pentru eventualele julituri care ar putea sa apara (stim bine cu totii cat sunt copiii de imprevizibili si cat le place sa alerge) este bine sa ai in geanta intotdeauna cativa plasturi.

Sursa foto: https://pixabay.com/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre