Cu familia in weekend, unde ne distram?

/ / Modificat: 2008-08-13
Cu familia in weekend, unde ne distram?

Doua zile libere pe saptamana, vreme frumoasa, copii energici si dornici de distractie si de noi aventuri… trebuie sa gasesti o cale sa profiti de weekend alaturi de copilul tau. Probabil ca cel mic e plictisit deja de imprejurimi si de activitatile pe care le are in fiecare zi alaturi de persoanele care il ingrijesc.
 
Incearca sa faci speciala fiecare clipa petrecuta alaturi de copilul tau. Iti oferim cateva alternative de locuri in care sa iti duci copilul pentru a-l surprinde si pentru a fi sigura ca o sa se intoarca acasa multumit si incantat de ziua petrecuta alaturi de familie.

Muzeele

 Daca locuiesti intr-un oras mare sau in apropierea unuia, este imposibil sa nu existe acolo si un muzeu.

Fie ca e vorba de astrologie, istorie sau orice alta tematica, fii sigura ca cel mic va fi foarte incantat sa descopere lucruri noi. Incearca sa ai un ghid al muzeului prin preajma care sa-i poata explica mai multe si sa-i poata raspunde la intrebari.
Gradina zoologica sau gradina botanica
 Orice copil va fi incantat sa vada animalele pe care pana acum nu le vazuse decat la televizor sau in carti. Testeaza-i cunostintele despre animale si ajuta-l sa descopere lucruri noi despre ele.


O plimbare linistita prin gradina botanica va fi binevenita pentru tine dupa o saptamana de munca, iar pentru copii va fi un minunat prilej sa alerge si sa se joace.

Plimbarile in oras

Bucura-te de vremea frumoasa si iesi cu puiul tau la plimbare. Documenteaza-te inainte asupra florei si faunei din orasul tau si ofera-i copilului o lectie cu informatii despre natura. Povesteste-i tot ce stii despre fiecare floare sau pasare pe care le intalniti.

La fel de bine, poti face din plimbare una cu caracter istoric. Povesteste-i despre istoria cladirilor din oras. Ii va face placere sa afle lucruri noi, iar informatiile ii vor fi de folos mai tarziu.

Nu-ti surade ideea? Ce-ai zice mai bine de un picnic in parc? Profitati de moment pentru a hrani pasarelele care se apropie de voi sau ratustele de pe lac.

Sporturile in aer liber

Ce zici de o plimbare cu biciletele in familie? Nu ai nevoie nici de un echipament special care sa fie foarte scump si nici de un teren special destinat acestui sport. Doar de energie si dorinta de miscare.

Evenimentele sportive si spectacolele sau concertele pentru copii

Mergeti in familie la un meci de tenis, fotbal sau orice alt sport va place si sustineti-va favoritul.

"Vaneaza" evenimentele pentru copii si afla cand va fi urmatorul concert al trupei sau solistului favorit al copilului tau. E posibil sa fie destul de dificil sa faci rost de bilete si... sa fie destul de scumpe, dar cu siguranta vei fi considerata parintele anului daca reusesti sa duci acest lucru la bun sfarsit.

Daca nu reusesti sa faci rost de bilete la un astfel de concert, poti alege in schimb un spectacol de teatru pentru copii. Cele care pun in scena povesti sunt cu siguranta pe placul oricarui copil.

Parcul de distractii

Fie ca ai copii maricei si iti doresti experiente care sa-ti dea senzatii tari, fie ca te multumesti cu o plimbare in calusei, parcul de distractii combina activitati pentru toate gusturile. Nu rata jocurile de tras la tinta sau pe cele la care copiii pot castiga jucarii.

Camping-ul

Aduna bagajele, nu uita spray-ul impotriva tantarilor si cortul si pregateste-te sa spui povesti cu fantome seara, in jurul focului de tabara. Nu reusesti sa pleci o noapte de acasa? Daca stai la curte problema e rezolvata. Iti poti transforma curtea intr-un minunat spatiu de camping. Sacii de dormit, cortul si focul va vor da impresia ca sunteti departe de casa, in mijlocul naturii. Ce poate fi mai frumos decat sa adormi privind la stele?

Cinematografele

Daca weekend-ul pe care il planificasei pentru plimbari este ploios, alege sa mergeti la cinematograf. Copiii vor fi incantati sa-si vada personajele favorite pe un ecrat atat de mare, iar tu poti profita de momentele linistite. Si cine poate rezista floricelelor de porumb?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati de weekend

Articole recomandate

Citeste si despre