Activitati pe care sa le bifezi vara asta impreuna cu copilul

/ / Modificat: 2014-06-26
Activitati pe care sa le bifezi vara asta impreuna cu copilul

Vara isi intra incet-incet in drepturi si face loc unei puzderii de activitati distractive in care tu si copilul tau sunteti personajele principale. Pentru ca fiecare zi sa poarte eticheta "distractie", iata cateva activitati pe care sa le bifezi vara aceasta impreuna cu prichindelul!

Balaciti-va in apa

Vara este anotimpul perfect pentru a-i face cunostinta copilului tau cu activitatile atat de placute pe care le poate duce la bun sfarsit in apa! O vizita la o piscina iti va oferi ocazia de a-i da primele lectii de inot prichindelului, chiar daca micutul nu are mai mult de 6 luni. De altfel, in aceasta perioada, bebelusii deprind cu repeziciune abilitatile de buni inotatori, prin urmare ar fi pacat sa nu profiti de ocazie.

Apa calduta este perfecta - nu uita, totusi, sa ii oferi copilului tau ragazul necesar pentru a se adapta temperaturii sale. Apoi, tinandu-l bine cu ambele maini, jucati-va amandoi in apa, cu miscari lente si blande, pentru ca prichindelul sa nu se sperie si sa se simta confortabil de la un capat la altul. In cazul in care ai un copil mai maricel, distractia in piscina poate include cantecele, o balaceala strasnica presarata cu stropituri de ambele parti, jocuri cu mingea si orice va mai trece prin cap!

Daca piscina pe care ai ales-o este exterioara, nu uita sa aplici un strat generos de crema cu factor de protectie solara, cu SPF minimum 30, pe intreg trupul copilului tau. Si aminteste-ti sa aplici crema dupa fiecare sesiune de balaceala pentru ca protectia sa fie optima.  

Faceti o vizita la gradina zoologica

Chiar si atunci cand copilul tau este prea mic pentru a recunoaste si diferentia animalele, cu siguranta se va bucura de plimbarea in aer liber, in timp ce tu ii povestesti care sunt necuvantatoarele care va ies in cale.

In masura in care gradina zoologica pe care o vizitezi ofera astfel de facilitati, permite-i copilului tau sa mangaie animalele din zona cu acces liber pentru asemenea activitati. Iar daca acest lucru nu este posibil, poti oricand sa ii oferi sansa de a mangaia animalutele dintr-un pet shop. Experienta se va dovedi o incantare pentru cel mic!  

Cititi povesti in aer liber

In zilele insorite, dar nu excesiv de calduroase de vara, ia-ti micutul la o plimbare in parc sau la un picnic si delectati-va nu doar cu o inghetata aromata, ci si cu o portie strasnica de povesti.

Cum copiii adora sa le fie citite povesti care de care mai diverse, ai toate sansele sa il captivezi o buna bucata de timp, mai ales daca optezi pentru o zona linistita a parcului, unde sa nu fiti intrerupti ori deranjati de claxoanele masinilor. Iar in zilele fierbinti nu trebuie sa va baricadati in casa pentru a explora lumea povestilor departe de arsita verii: porniti dis-de-dimineata catre o biblioteca cu sali mari si racoroase unde sa descoperiti impreuna povesti noi!

Jucati-va cu creta pe asfalt

Una dintre distractiile preferate ale copilariei tale a inclus o multime de creta alba si colorata si sute de metri de asfalt desenat. De ce nu i-ai oferi si copilului tau bucuria de a descoperi jocurile cu creta colorata?

Intr-un spatiu sigur, permite-i sa mazgaleasca orice ii trece prin cap - poate chiar sa lege prietenii cu alti micuti din imprejurimi care se delecteaza cu acelasi tip de activitate. Nu uita sa ii sari in ajutor si sa transformi intreaga experienta si intr-una din care copilul poate invata animalele, spre exemplu.

Faceti figurine din noroi

Alege un petec de pamant din curtea casei, unde iarba lipseste cu desavarsire, si adauga apa pana cand obtii un noroi pe cinste - copilul tau se va bucura grozav de tare sa modeleze figurine de tot felul in pamantul imbibat cu apa.

Tot ce trebuie tu sa faci este sa il imbraci in haine de joaca si sa ii pui la dispozitie cateva jucarii in forme diverse cu ajutorul carora sa poata modela noroiul. Este drept ca, la final, prichindelul va ajunge direct in cada de baie, insa va avea parte de o distractie pe cinste!

Trageti un pui de somn in aer liber

Poate ca aceasta activitate nu este tocmai cea mai distractiva pentru copilul tau, dar o schimbare de decor s-ar putea sa aiba un efect neasteptat asupra lui. Pune o patura si cateva perne intr-un loc umbros al gradinii tale si ofera-i celui mic ocazia de a trage un pui de somn in aer curat. Cata vreme linistea nu este intrerupta decat de zumzetul albinelor si ciripitul pasarilor, nu este deloc exclus ca prichindelul sa se bucure de experienta si sa doarma linistit.  

Construiti castele de nisip

vara-plaja-familie

Vacanta v-a adus la malul marii? Daca da, acum este momentul sa il initiezi pe cel mic in tainele construirii de castele. Daca prichindelul tau este prea micut pentru a te ajuta, ridica tu palatul cu turnulete si creneluri si roaga-l sa fie el cel care iti furnizeaza "materia prima".

Nu uita sa protejezi "zona de constructie" cu o umbrela mare de soare si sa aplici pe trupul micutului un strat gros de crema cu SPF 30 sau 50. La final, cand castelul a fost ridicat, porniti la o plimbare pe malul apei in cautare de scoici cu care sa il decorati. Arata-i copilului mai multe tipuri de scoici si invita-l sa le aleaga el pe cele care ii plac cel mai mult si cu care vrea sa imbodobeasca, tot el, frumosul castel.

Vizitati un parc de distractii

Poate chiar in orasul vostru sau in timp ce sunteti in vacanta pe alte meleaguri, profitati de ocazie si vizitati un parc de distractii. Fiecare dintre acestea ofera si variante pentru cei mici - alege-le pe cele care nu il vor speria pe prichindelul tau (precum Tunelul Groazei, daca micutul se teme de monstri, iar zgomotele puternice il sperie). Fiindca activitatile in parcul de distractii au toate sansele sa se prelungeasca ore bune, ia provizii consistente cu tine si fii pregatita si pentru o eventuala portie de somn.

Faceti baloane de sapun

Orice iesire in aer liber in timpul verii va permite si aceasta distractie usor de pus in practica. Poti cumpara de-a gata un amestec pentru baloane de sapun sau il poti pregati chiar tu acasa, din detergent de vase cu glicerina (ingredientul-magic care face ca baloanele sa fie mai mari si mai rezistente) si apa. Daca optezi pentru ultima varianta, nu uita sa te inarmezi cu cateva paie prin care sa sufli, alaturi de copilul tau, baloanele de sapun.  

Tu ce activitati distractive de vara ai incercat pana acum impreuna cu copilul tau? Impartaseste-ne din experientele tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati vara copii Distractie vara copii Distractie aer liber copii Activitati distractive copii Activitati copii vara Activitati ieftine vara copii

Articole recomandate

Citeste si despre