Sport in familie, cum va mentineti in forma in sezonul rece?

/ / Modificat: 2014-11-03
Sport in familie, cum va mentineti in forma in sezonul rece?

Sportul este extrem de sanatos si util atat pentru copii cat si pentru adulti. Sanatatea fizica, cat si mentala sunt asigurate de exercitii fizice, atat simple cat si complexe. Atunci cand intreaga familie este implicata in activitati sportive, copilul realizeaza ca a face miscare este ceva distractiv si ca te face sa te simti si mai bine. Ai sansa sa te mentii in forma si sa iti ajuti si copilul sa devina o persoana activa.

Chiar daca sezonul tomnatic face trecerea treptata spre iarna, miscarea si activitatile sportive nu trebuie sa stea "pe loc repaos". Mentine-ti intreaga familie activa: de la cel mic si pana la cel mai mare! In plus, exercitiile in grup sunt o metoda practica de a combina momentele unice in familie cu necesitatea miscarii!

Program sportiv in familie in functie de preferinte si nevoile fiecarui membru

In primul rand stabileste o lista de lucruri care sunt pe placul fiecarui membru al familiei pentru a impaca toate gusturile, dar si cateva reguli importante la care sa aderati:

  • fa o lista si de activitati care va place sa le faceti in familie;

  • asigura-te ca activitatile pot fi realizate de orice membru al familiei (ca nu depind de o anumita varsta, forta etc.);

  • incearca sa faci loc in programul saptamanal al familiei cam de 2 programari pentru activitati sportive in familie;

  • o data pe luna incearca sa planuiesti o activitate mai intensa (de exemplu este sezonul muntelui, iar o drumetie de weekend nu strica pentru forma fizica a fiecarui membru);

  • limitati timpul intregii familii petrecut la tv, calculator etc.;

  • incearca sa creezi meniuri echilibrate care sa va ajute in demersul vostru de a va mentine in forma, nu sa ii puna bete in roate.

Activitati si sporturi distractive in familie care va mentin in forma

Plimbari lungi si dese

Desi a inceput sa inghete nasucul, iar manutele parca cersesc dupa manuti, acest lucru nu trebuie sa va impiedice sa mai practicati relaxantele si inviorantele plimbari in familie. Prin parcuri, prin oras sau prin orice alte locatii este important sa mergeti pe jos cat mai mult.

Incercati ca in weekend sa va plimbati in aer liber cel putin 2 ore pe zi. Pentru a vedea si rezultatele acestor activitati, care v-ar motiva sa continuati rutina puteti achizitiona pedometre care sa va monitorizeze caloriile arse, nuamrul de pasi facuti. Data viitoare, va luati la intrecere, cine arde cele mai multe calorii!

Activitati distractive in aer liber

Copiii se plictisesc repede de plimbarile simple, de aceea pentru copii puteti opta pentru a-i cumpara skateboard, bicicleta, role in masura in care vremea de afara permite aceste accesorii.

Nici voi nu ar trebui sa faceti nota discordanta - bicicletele, rolele si alte accesorii fiind la fel de indicate si in cazul vostru. Distractia va fi mai mare, caloriile arse mai numeroase, iar momentele petrecute in familie de calitate.

Aproapte saptamanal sau lunar apar in parcuri si in alte zone ale oraselor tot felul de activitati menite sa indemne copiii si adultii la sport si la miscare fizica: nu evitati crosurile organizate de diverse institutii, cursele de ciclism, jocurile pentru copii din parculete etc.

Activitati sportive pentru zile ploioase si foarte reci

Atunci cand vremea nu mai permite desfasurarea de forta in aer liber este indicat sa cauti alternative in locatii calduroase si confortabile care sa asigure ambientul necesar atat distractiei, cat si miscarii.

Lectii de dans

Puteti lua si copilul in anumite locatii mai putin galagioase si incetosate de fumul de tigara si va puteti distra dansand cu totii sau puteti apela la scoli de dans care sa va ajute sa invatati diversi pasi specifici.

Sala de sport

Multe persoane se feresc de sala din lipsa de timp. Dar daca aceasta presupune sa ai grija totodata si de copil si sa faci si ceva miscare fizica pe langa, mi se pare o afacere buna de programare a timpului. Tot mai multe sali de sport au dezvoltat aripi speciale pentru a distra si antrena copiii.

Puteti apela la activitati de sala haioase ca: hula-hoop, kangoo jumps etc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Exercitii fizice Sport familie Sport copii Activitati sport familie

Articole recomandate

Citeste si despre