Activitati de toamna pentru tine si familia ta

/ / Modificat: 2011-11-01
Activitati de toamna pentru tine si familia ta

Exista o multime de activitati de toamna pe care le poti incerca cu familia ta. Fie ca sunt activitati in natura sau in casa, toamna este sezonul potrivit pentru a petrece timp alaturi de cei dragi.


Exista o multime de activitati de toamna pe care le poti incerca cu familia ta. Fie ca sunt activitati in natura sau in casa, toamna este sezonul potrivit pentru a petrece timp alaturi de cei dragi.

Activitati de toamna in natura

Printre activitatile de toamna in familie, cele preferate de romani sunt culesul de struguri si culesul de mere. Este o ocazie minunata pentru copilul tau sa invete despre farmecul toamnei, despre cum se face mustul si despre gustul merelor proaspat culese. Aceste momente petrecute alauri de voi vor constitui amintiri de nepretuit atunci cand va fi mai mare.

O alta activitate frumoasa de toamna poate fi o plimbare prin gradina botanica sau in parc. Copilul tau va fi fascinat de miile de culori in care s-au "imbracat" copacii.

Puteti merge pe jos, cu bicicleta sau cu rolele. Pentru a face din aceasta plimbare si o activitate educativa, poti cumpara o carte de botanica. Provoca-l pe copilul tau sa identifice cat mai multe specii de arbori, ajutandu-se si de frunzele cazute pe jos.

Daca stai la casa si beneficiezi si de o curte, cat de mica, poti aduna frunzele cazute intr-o gramada. Poti sa sari in mijlocul lor cu copilul tau si sa aruncati frunzele in sus ca si cum ar ninge. Si o bataie cu frunze poate fi foarte distractiva!

(Atentie! Nu incerca activitatile de mai sus daca tu sau copilul tau suferiti de alergie la praf).

Poti face alaturi de copilul tau o vizita la gradina zoologica. Animalele sunt mai active de obicei in timpul toamnei si copilul tau nu se va mai plictisi privind leii sau lupii dormind.



 Activitati de toamna in casa

Desi parcul poate fi distractiv de vazut chiar si toamna, aproape ca nu e nimic mai placut decat sa stai in casa cu familia intr-o zi ploioasa, privind un film bun la televizor. Pregateste mult popcorn si lasa-l pe copilul tau sa aleaga filmul preferat sau cumparati unul nou.

In aceasta perioada il poti incuraja pe copilul tau sa faca un colaj de toamna. In drumul spre sau de la scoala sfatuieste-l sa adune lucruri care ii inspira anotimpul de toamna: frunze colorate si "crocante", conuri de brad, crengute, pietricele etc. Lipiti-le impreuna cu superglue pe un carton colorat si agata-l in camera copilului.

Pregatiti mancare cu specific de toamna: paine cu seminte de dovleac, placinta cu mere, mere glazurate sau placinta de dovleac. Roaga-l si pe copilul tau sa te ajute sa framanti coca, sa bati albusurile sau sa ornezi placinta cu zahar pudra sau frisca.

Intr-o zi mohorata de toamna, nimic nu e mai placut decat sa scoti jocurile vechi de la naftalina. Jucati Monopoly, Scrabble, "Nu te supara, frate" sau chiar Macao. Toata familia se va distra.

Intra pe site si la sectiunile planse de colorat pentru copii, cantece pentru copii si poezii pentru copii pentru a descoperi activitati educatice pentru copilul tau cu specificul toamnei.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre