Origami si oua pictate de copii pentru Pasti

/ / Modificat: 2017-04-07
Origami si oua pictate de copii pentru Pasti

Copiilor le plac activitatile intreprinse cu ocazii speciale, cum ar fi pregatirea meselor pentru sarbatori sau micile activitati specifice. De Pasti, cei mici au tendinta sa stea pe langa mama, sa priveasca felul in care se coloreaza ouale vopsite. 

Putem sa ii tinem pe cei mici ocupati cat facem pregatirile pascale prin activitati ca origami, pictat cu degetelele si lucru manual sau chiar sa le facem impreuna, cand gasim putin timp liber.

Pictam oua cu degetelele

Degetelele celor mici pot indeplini de minune misiunea de pensule pentru pictatul oualor de Pasti. Ne trebuie doar tempera, oua fierte sau golite de continut cu seringa (curate) si niste degetele jucause.

Scoatem cate putin din fiecare culoare de care avem nevoie pentru pictat ouale pe o farfurie sau pe o coala mai groasa. Apoi inmuiem usor degetul in vopsea si il apasam la fel de usor pe coaja oului. Va trebui sa va antrenati un pic pentru a nimeri cantitatea potrivita de culoare, care va da o amprenta draguta. Daca doriti, puteti sa exersati inainte pe o coala de hartie.

Floricele, fluturi, ramane la alegerea voastra! Cand totul e gata, lasati ouale sa se usuce bine. Intr-un spatiu bine aerisit, dati ouale cu lac, pentru a evita cojirea vopselei si pentru a da rezistenta in timp.

Picteaza impreuna cu cel mic, pentru a-l incuraja, dar si pentru a te simti aproape de copilul tau. Daca vrei sa va pastrati operele de arta, folositi mai degraba oua golite de continut, deoarece ouale fierte vor fi consumate la un moment dat.

Origami si lucru manual

Adunand cateva obiecte de prin casa putem face puisori sau iepurasi, distrandu-ne in acelasi timp. Arta nu presupune ca ceva sa fie sau nu corect, ci asa cum iese este numai bine. Ne putem folosi de:

Pahare de unica folosinta (plastic sau hartie);
Mingi de tenis de masa sau de polistiren;
Autocolant;
Tempera;
Hartie creponata sau pene;
Lipici, foarfeca, markere.

Bila si paharul se vopsesc in galben (amestecat cu aracet daca este nevoie) si se lasa la uscat, apoi bila se lipeste de fundul paharului asezat cu gura in jos. Se taie un triunghi din autocolantul rosu pentru cioc, doua cercuri albe (ori albastre) si doua cercuri mai mici negre. Cele negre se lipesc in centrele celor mai mari, apoi se lipesc deasupra ciocului.

Penele se lipesc pe partea din spatele paharului, orientate in sus. In loc de pene se poate folosi hartie creponata.

Pe internet se gasesc informatii concrete despre cum se face un iepuras sau un puisor din origami. Variantele video le puteti arata celor mici, pentru a intelege mai clar care sunt pasii pentru obtinerea rezultatului final.

Facem vopsea pentru oua, in casa

Exista retete de obtinere a unor vopseluri pentru ouale de Pasti, din coloranti alimentari, apa si otet. Se amesteca aproximativ 10 picaturi de colorant alimentar cu o lingurita de otet, intr-o cescuta. Apoi se adauga jumatate de cescuta de apa la temperatura camerei.

Pasii se repeta pentru fiecare dintre culorile pe care vrei sa le faci. Experimentea-za amestecand culori (rosu si albastru pentru a obtine violet, rosu si galben pentru a obtine oranj, albastru si galben pentru a obtine verde)! Daca este nevoie, mai poti adauga putina apa, astfel incat oul sa fie complet scufundat in colorant.

Ouale se scufunda si se scot din vopsea cu o lingura, dupa care se tamponeaza cu un prosop de hartie. Cu cat lasam ouale mai mult, cu atat culorile vor fi mai inchise.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati copii pasti Vopsit oua copii Activitati Paste copii

Articole recomandate

Citeste si despre