10 jocuri pentru copii de Pasti

/ / Modificat: 2017-04-04
10 jocuri pentru copii de Pasti

Trebuie sa recunoastem ca, desi iarna are farmecul ei gratie zapezii care transforma orice peisaj intr-un tablou feeric si sarbatorii de Craciun care ne indeamna sa fim mai buni, primavara este de departe cel mai frumos anotimp. Primavara, natura renaste, iar sarbatorile de Pasti reprezinta momentul perfect pentru a incerca ceva nou.

Ce-ar fi daca, in locul vechilor activitati, ai propune o noua traditie, invitand toti copiii din bloc la o petrecere la curte sau in parc? Nu-ti trebuie decat un pic de timp liber si cateva jocuri de societate, pentru a pastra atmosfera animata.

Exercitiu de memorie cu oua de plastic

Iata o activitate amuzanta si delicioasa, la propriu, pentru care ai nevoie doar de jeleuri, niste oua din plastic si un cronometru. Inainte de toate, desfa punga cu jeleuri si roaga-i pe cei mici sa te ajute sa faci perechi, in functie de culoare si forma. Desfa apoi ouale de plastic in jumatati si aseaza-le pe o masa. Sub fiecare jumatate de ou, pune cate un jeleu, apoi roaga copiii sa descopere perechile, ridicand cate doua jumatati de ou deodata. Porneste cronometrul si da startul la meci. Castigatorul poate manca toate perechile de jeleuri pe care le-a descoperit.

Aruncatul bezelelor la cos

Cei mici vor adora acest joc. Un jucator tine pe cap o galetusa sau un cos, in timp ce restul jucatorilor incearca sa arunce la cos un numar cat mai mare de bezele.

Vanatoarea de obiecte de Pasti

Inainte de a da startul la distractie, aduna intr-un cos seturi de cate doua obiecte traditionale de Pasti, cum ar fi doua oua rosii sau doi iepurasi de ciocolata. Ascunde apoi obiectele prin diferite colturi ale camerei, sub perne, prin setare sau dulapuri ori prin alte locuri tainice. Imparte jucatorii in doua echipe, da-le un cos de Pasti si o lista cu indicii sau detalii despre obiectele pe care trebuie sa le gaseasca. La fel de bine poti sa lasi indicii suplimentare in locurile in care ai ascuns o parte din obiecte. Echipa castigatoare este cea care gaseste prima toate obiectele.

Cursa cu saci "Topaitul iepurelui"

Ce copil nu s-ar amuza daca l-ai pune sa se ia la intrecere cu alti copii, alergand intr-un sac? Sugereaza-le celor mici sa denumeasca cursa cu saci "Topaitul iepurelui" si vezi cum se descurca. Se va lasa garantat cu o explozie de energie.

Prinde coada iepurasului

Acest joc traditional de Pasti este un fel de "baba-oarba" cu iepurasi. Lipeste pe un perete un afis cu un iepuras cu coada pufoasa. Pentru ca cei mici sa-i poata pipai codita, lipeste pe desen cateva bile de vata. Leaga-i apoi la ochi cu o esarfa si da-le drumul sa prinda iepurele de coada.

Plimba oul cu nasul

Acest joc va provoca multe chicoteli. Obiectivul jocului este foarte simplu: trebuie sa misti oul cu ajutorul nasului si sa-l duci din punctul A in punctul B, contra cronometru.

Cursa cu oua

Fiecare copil va primi cate un ou vopsit de Pasti, pe care trebuie sa-l aduca de la linia de start pana la linia de sosire, fara sa-l sparga si fara ajutorul mainilor. Il pot impinge cu o lingura, cu ajutorul picioarelor sau cu nasul, stand in genunchi si sprijinindu-se pe coate.

Sarade de Pasti

Topaie ca un iepuras, ciripeste ca un pui si scoate-ti capul din carapace. Acest joc de sarade este distractiv pentru copiii de toate varstele. In plus, poate fi usor adaptat tematicii pascale. Scrie-ti indiciile pe o coala de hartie, tinand cont de nivelul de varsta al copiilor si da tonul la distractie.

Aruncatul oualelor

Pentru acest joc, poti folosi oua de decor. Aranjeaza la distante diferite mai multe galetuse de dimensiuni variate. Fixeaza un scor pentru fiecare galetusa. Scorul cel mai mare il va avea galetusa situata cel mai departe de locul in care stai. Organizeaza apoi o intrecere: cine nimereste sa arunce cele mai multe oua in galetuse.

Combinarea jumatatilor

Afla cu acest joc cat de repede poti pune ouale inapoi impreuna. Vei avea nevoie de cateva pungi cu oua multicolore din plastic, care sa se desfaca pe jumatate si sa nu fie potrivite pe culori. Obiectivul jocului este sa le reasamblezi pe culori, in mai putin de 60 de secunde. Poti antrena in aceasta cursa contra-cronometru intreaga familie.

O varianta este sa puneti toate ouale la gramada si sa vedeti cine potriveste cele mai multe. O alta varianta este sa aveti fiecare punga lui si sa va intreceti: cine termina de reasamblat ouale mai repede.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati copii pasti Activitati Paste copii Activitati tematice pasti

Articole recomandate

Citeste si despre