Costume de serbare pentru fetite pe care le poti confectiona acasa

/ / Modificat: 2016-07-21
Costume de serbare pentru fetite pe care le poti confectiona acasa

Fetitele sunt adesea mai incantate de serbarile scolare sau de la gradinita decat baietii. Desi pentru unele dintre ele exista factori de stres care insotesc entuziasmul, asa cum este teama aparitiilor publice si a vorbitului in public, bucuria de a se transforma in personajele preferate din povesti sau din desenele animate depaseste adesea aceste anxietati.

Mai mult decat atat, fetitele sunt adesea nerabdatoare sa-si puna in practica toate cunostintele noi si talentele native sau dobandite pe parcursul anului scolar si sunt mult mai deschise atunci cand vine vorba despre recitarea unor poezii, despre jocurile de roluri si despre cantatul solo sau in cor, alaturi de colegii de grupa sau de clasa.

Costumele pentru serbare sunt insa destul de costisitoare daca alegi sa le cumperi de la magazinele de specialitate si nu exista multi parinti care isi permit sa cheltuiasca intre 400 si 600 de lei pentru o asemenea costumatie pe care copilul o va purta o singura data. De aceea, cei mai multi parinti aleg sa confectioneze singuri aceste costume.

Iata cateva idei care te vor ajuta sa iti deghizezi fiica in personajul preferat, fara a cheltui o avere!

Minnie

minnie_mouse_costum_fetite

Minnie este unul dintre cele mai indragite personaje feminine din productiile lui Walt Disney. In primul rand, frumoasa soricioaica este un personaj clasic pe care il cunosc mai multe generatii. In al doilea rand, noile desene animate Disney sunt mai mult decat generoase cu prezenta acestui personaj.

Iata de ce vei avea nevoie:

- o bluza neagra;

- o pereche de manusi albe;

- un tutu rosu;

- fetru alb;

- o cordeluta neagra imbracata in material textil;

- fetru negru;

- tul rosu;

- ac si ata rosie, alba si neagra;

- foarfeca.

Vei proceda astfel:

1. Decupeaza buline din fetru alb si coase-le pe tutu-ul rosu cu ata alba, astfel incat aceasta sa nu fie vizibila.

2. Decupeaza doua buline de dimensiuni egale din fetru negru pentru a crea urechile lui Minnie. Coase-le pe cordeluta simetric.

3. Realizeaza o fundita din tul rosu si coase-o pe cordeluta, in fara urechilor, evitand insa sa le acoperi complet. Ajuta-ti fiica sa se costumeze si nu fi surprinsa daca in scurt timp ti-l va prezenta si pe Mickey Mouse!

Cenusareasa

cenusareasa_costum_fetite

Exista cateva personaje clasice Disney care, se pare, nu se vor demoda niciodata. Dintre cele feminine, le amintim pe Belle din "Frumoasa si Bestia", pe Aurora din "Frumoasa din Padurea Adormita", pe Alba-ca-Zapada si, bineinteles, pe Cenusareasa.

Iata de ce ai nevoie pentru a reproduce rochia Cenusaresei:

- un maiou bleu;

- tul bleu;

- un elastic;

- material alb satinat;

- ac si ata bleu si alba;

- o pereche de manusi albe;

- o tiara sau o cordeluta aurie sau argintie.

Vei proceda in felul urmator:

1. Insira tulul in mai multe straturi acoperind elasticul, pentru a obtine o fusta ampla de printesa. Coase-l cu ata bleu in partea superioara.

2. Foloseste materialul alb pentru a adauga maneci maioului si pentru a crea cele doua falduri laterale care marcheaza talia Cenusaresei. Coase-le cu ata alba, pentru ca aceasta cusatura sa nu fie vizibila.

3. Ultimele detalii sunt tiara si manusile. Asigura-te ca fiica ta se va intoarce acasa inainte de miezul noptii!

Balerina

costum_balerina_fetita

Ce fetita nu isi doreste sa se transforme intr-o adevarata balerina, macar o data in viata, intr-o balerina veritabila? Daca "Lacul lebedelor" este prea dramatic pentru fiica ta prescolara, poti opta pentru realizarea unui costum mai diafan si mai delicat, asa cum este cel la care ne-am gandit noi.

Iata de ce vei avea nevoie:

- un body alb;

- tul roz pal sau somon;

- un elastic;

- foarfeca;

- ac si ata de culoarea tulului;

- o panglica satinata lata de culoarea tulului;

- o pereche de dresuri albe;

- o pereche de balerini albi.

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

1. Coase, in pense si in straturi suprapuse, tulul peste elasticul care va marca talia tutu-ului.

2. Dupa ce ti-ai imbracat fiica in body, dresuri si tutu, foloseste panglica satinata pentru a marca talia costumului si prinde-o intr-o fundita delicata.

3. Pentru a desavarsi lookul diafan de balerina, ii poti impleti fiicei tale parul in cosite laterale. In ceea ce priveste accesoriile, va putetii juca fie cu un colier finut, fie cu o pereche de cercei miniaturali. Nu-i asa ca balerina ta este mai frumoasa decat oricare dintre cele care danseaza pe marile scene ale lumii?

Printesa Elsa

printesa_elsa_costum_fetite

Printesa Elsa din "Frozen" este unul dintre cele mai indragite personaje Disney de actualitate. Parul ei blond, ochii uriasi si rochia ampla, specifica printeselor din animatiile marilor studiouri sunt doar cateva dintre motivele pentru care fetitele o adora.

Iata de ce vei avea nevoie:

- o helanca alba;

- material bleu;

- voal sau tul alb;

- ac si ata bleu si alba;

- foarfeca;

- nasturi bleu;

- elastic.

Vei proceda astfel:

1. Taie materialul albastru in doua bucati dreptunghiulare de dimensiuni diferite. Pe cea mica o vei folosi pentru a crea un corset inchis in nasturi, iar pe cea mare o vei coase pe elastic astfel incat sa obtii o fusta ampla de printesa.

2. Coase voalul sau tulul alb de helanca, astfel incat acesta sa capete forma unei pelerine. Imbraca corsetul peste helanca si admira-ti propria Elsa!

Printesa Anna

printesa_anna_costum_fetite

Personaj al aceleiasi povesti pe care fetitele o adora, printesa Anna este de o frumusete si de o delicatete rar intalnite. Rochia acesteia pare destul de complicata, insa poate fi realizata cu usurinta acasa, daca esti putin inventiva.

Vei avea nevoie de urmatoarele materiale:

- o camasa bleu;

- o fusta albastra;

- un maiou negru lung;

- banda adeziva aurie;

- foarfeca.

Iata cum vei proceda:

1. Imbraca-ti fiica in camasa si fusta, cu partea inferioara a camasii bagata sub talia fustei.

2. Decupeaza maioul astfel incat sa ii conturezi un decolteu patratos, iar partea inferioara sa aiba "V"-ul specific rochiilor de printesa.

3. Lipeste maioul de camasa si de fusta cu ajutorul benzii adezive, astfel incat acesta sa fie inconjurat pe toate partile de decorul auriu. Nu-i asa ca fiica ta se aseamana acum perfect cu printesa Anna?

Veverita

Exista si serbari pentru care copiii nu se imbraca in personaje celebre din filme si desene animate, ci in animalute simpatice. Jocul de roluri poate fi extrem de amuzant atunci cand copiii sunt transformati in veverite, vulpi, lupi, ursi, cocosi, pisici, caini sau alte animale pe care le iubesc sau de care se tem.

Desi veveritele pot fi create pentru o poveste mai putin celebra, acest costum iti poate fi util si daca fiica ta va deveni un personaj din "Chip si Dale".

Iata de ce vei avea nevoie:

- o pereche de pantaloni gri sau negri;

- un hanorac gri inchis cu gluga;

- fetru gri inchis;

- fetru gri deschis;

- o bucata mai mare de sarma flexibila;

- blanita artificiala;

- ac si ata gri.

Vei proceda astfel:

1. Decupeaza doua urechi din fetru gri inchis si coase-le pe gluga hanoracului, simetric.

2. Decupeaza o bucata de fetru gri deschis intr-o forma ovala si coase-o in partea superioara de una dintre laturile hanoracului, astfel incat aceasta sa ramana in centru atunci cand inchizi fermoarul, dar sa nu il blocheze pe acesta.

3. Foloseste sarma pentru a crea, tridimensional, conturul unei cozi de veverita in forma literei S.

4. Imbraca sarma in blanita artificiala si coase-o de spatele hanoracului in partea inferioara, astfel incat sa fie fixa. Daca acesta are buzunare, le poti folosi pentru depozitarea unei gustari specifice, constituita din nuci si alune.

Printesa Belle

printesa_belle_costum_fetite

Printesele Disney s-au numarat intotdeauna printre preferatele fetitelor, mai ales atunci cand vine vorba despre deghizari, deoarece rochiile lor spectaculoase sunt foarte ravnite in randul acestora.

Printesa Belle este unul dintre cele mai feminine personaje ale renumitelor desene animate ale lui Walt Disney si totodata un model pentru fetitele de peste tot.

De ce ai nevoie:

- tul galben;

- tul alb;

- foarfeca;

- doua bucati de elastic;

- ac si ata galbena;

- o panglica din satin auriu;

- flori galbene din material textil;

- o agrafa pentru par.

Cum vei proceda:

1. Foloseste mai multe straturi de tul galben suprapus si prinde-le de cele doua elastice prin coasere. Partea superioara a rochiei va fi mai stramta, mai adunata, iar cea inferioara trebuie sa fie ampla.

2. Foloseste tul alb pentru a crea partea superioara a rochiei, ca un sal sau ca un guler si prinde-o de aceasta cu o floare decorativa.

3. Foloseste o fasie de tul galben pentru a crea elementele decorative de pe rochie, astfel incat acestea sa arate precum niste falduri si decoreaz-o cu flori in locurile de prindere.

4. Foloseste panglica aurie pentru a marca talia si prindei fiicei tale o floare-n par, cu ajutorul agrafei. Pentru un efect si mai credibil, accesorizeaza-i tinuta cu un trandafir rosu!

Ingeras

costum_ingeras_fetite

In povestile fara printese, zanele si ingerasii sunt cele mai indragite personaje. Fiica ta va fi bucuroasa sa se deghizeze astfel.

Iata de ce materiale vei avea nevoie:

- o rochita alba;

- o pereche de aripi sau o bucata mare din carton alb;

- o foarfeca;

- o cordeluta pentru par;

- o bucata de sarma decorativa imbracata in material alb;

- beteala argintie sau aurie pentru brad.

Cum vei proceda:

1. Daca nu ai gasit aripi prefabricate, le poti confectiona din carton alb, prin tehnica decupajului. In acest caz, le poti prinde direct de rochie prin coasere sau poti folosi un elastic pe post de bretele.

2. Prinde sarma decorativa de cordeluta, in pozitie verticala si indoaie-i capatul superior in forma de cerc. Imbraca cercul in beteala. Nu-i asa ca micuta ta arata ca desprinsa din Rai?

Fulg de nea

fulg_de_nea_costum_fetite

Fulgii de nea sunt delicati si toti copiii ii adora. Fetitele aleg adesea sa se deghizeze in astfel de personaje cu precadere la serbarile sezonului rece.

Ce materiale vei folosi:

- doua planse din carton;

- vopsea albastru deschis cu sclipici;

- o rochie alba;

- doua bucati de elastic sau doua fasii de panglica textila;

- spray alb sau argintiu pentru colorarea parului;

- sclipici cosmetic.

Vei proceda astfel:

1. Foloseste un sablon sau contureaza singura fulgii de nea pe plansele de carton si decupeaza-i.

2. Gaureste fulgii astfel incat sa ii poti prinde pe bustul copilului in partea din fata si in cea din spate cu ajutorul bretelelor din panglica sau elastic.

3. Vopseste fulgii cu vopseaua albastra cu sclipici.

4. Coloreaza parul fetitei tale cu sprayul special si aplica-i putin sclipici cosmetic pe frunte. Ai vazut un fulg de nea mai adorabil?

Zana Clopotica

costum_zana_clopotica

Personaj al povestilor cu Peter Pan, Zana Clopotica a devenit si unul dintre cele mai indragite personaje din desenele animate pe care le urmaresc copiii. Energica si mereu pusa pe sotii, capricioasa si populara, Tinkerbell este modelul multor fetite.

De ce ai nevoie pentru o Zana Clopotica autentica

- un maieu de culoare verde;

- tul de culoare verde;

- ac si ata;

- un elastic;

- o pereche de aripi verzi;

- o pereche de balerini sau cipici;

- doua pampoane pufoase;

- foarfeca;

- adeziv pentru textile;

- ac si ata verde.

Iata cum vei proceda:

1. Creeaza o fusta din tul, cusandu-l pe un elastic in straturi suprapuse. Foloseste foarfeca pentru a decupa fusta astfel incat sa para construita din frunze.

2. Lipeste pampoanele pe balerini, pentru ca pantofii fiicei tale sa se asemene cu cei ai zanei. Nu-i asa ca pare desprinsa din povesti?

Printesa Aurora

costum_fetite_printesa_aurora

Delicata si distinsa, dar mai ales misterioasa, Printesa Aurora este una dintre cele mai indragite personaje feminine din istoria Disney. Fetitele de toate varstele adora povestea Printesei din Padurea Adormita, iar tinuta ei spectaculoasa este doar unul dintre motivele pentru care isi doresc sa o imite.

De ce ai nevoie pentru rochia Printesei Aurora:

- un maieu de culoare roz aprins;

- tul de culoare roz aprins;

- tul roz pal;

- elastic pentru croitorie;

- ac si ata roz;

- foarfeca;

- o bucata de carton auriu;

- adeziv pentru hartie.

Cum vei proceda:

1. Coase o fusta din tul roz aprins in jurul elasticului, din straturi suprapuse. Asigura-te ca aceasta este suficient de lunga si niveleaza-i marginile cu ajutorul foarfecei.

2. Foloseste materialul roz pal pentru a marca talia rochiei si pentru a-i crea un guler sau un sal fiicei tale.

3. Decupeaza cartonul auriu astfel incat acesta sa arate precum o coroana si lipeste-l cu ajutorul adezivului. Ai vazut o Printesa Aurora mai reusita?

Alba-ca-Zapada

alba_ca_zapada_costum_fetite

Povestea Albei-ca-Zapada si a celor 7 pitici a devenit deja un clasic Disney. Frumusetea si delicatetea personajului, dar si bunatatea de care aceasta da dovada o transforma intr-un adevarat idol al fetitelor.

De ce materiale si instrumente ai nevoie:

- un maieu albastru;

- o bucata ampla de tul galben;

- un elastic;

- cateva fasii de tul rosu si albastru;

- ac si ate galbena si albastra;

- o panglica rosie din satin;

- o peruca neagra;

- o agrafa.

Cum vei proceda:

1. Croieste o fusta din tul galben pe care o vei monta in strarturi suprapuse si bufante pe elastic.

2. Foloseste fasiile din tul albastru si rosu pentru a crea manecile rochiei si coase-le pe maieul albastru.

3. Foloseste panglica din satin pentru a crea o bentita de par cu fundita care sa se potriveasca pe circumferinta perucii si fixeaz-o cu ajutorul agrafei pe aceasta. Fiica ta va fi foarte incantata de noul look, pe care il poti accesoriza dramatic si cu un mar rosu.

Care este printesa preferata a fetitei tale? Iti plac costumele noastre de fetite? Asteptam parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pe aceeasi tema:

Costume de fete pentru serbare: proiecte DIY pentru printesa ta!

Costume de carnaval pentru serbare: proiecte DIY pentru copiii tai!

Emotiile inainte de serbare. Cum il ajuti pe copil sa le depaseasca?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Personaje desene animate Diy costume serbare Pregatiri serbare

Articole recomandate

Citeste si despre