Ziua Sigurantei pe Internet 2011

Ziua de 8 februarie marcheaza in 2011 Ziua Sigurantei pe Internet, un eveniment de anvergura europeana ce are loc anual, fiind organizat sub egida Insafe (European Internet Safety Network) in cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.

In Romania, evenimentul este organizat de Centrul National Safer Internet RO, coordonat de Consortiul Sigur.info. Ca in fiecare an, Ziua Sigurantei pe Internet este sarbatorita prin organizarea unui concurs national destinat copiilor si a unei conferinte de presa la Bucuresti.

Anul acesta tema concursului a fost "Este mai mult decat un joc, este viata ta!" si au participat peste 1600 de copii cu peste 800 de proiecte din toate colturile tarii. Proiectele castigatoare la cele 3 categorii de varsta ale concursului sunt premiate in cadrul conferintei de presa.

Premiile acordate constau in laptopuri, telefoane mobile, kit-uri software si hardware si altele, oferite de sponsorii evenimentului.

Pe langa premierea celor mai bune proiecte, in programul conferintei intra si prezentarea unei cercetari realizate de EU Kids Online II cu privire la utilizarea internetului de catre copii precum si doua evenimente importante pentru proiectul Sigur.info in Romania:

  • Lansarea noului portal destinat sigurantei copiilor pe Internet - www.sigur.info;

  • Lansarea versiunii in limba engleza a primei enciclopedii online cu termeni despre siguranta pe Internet, Saferpedia.eu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul