Workshop-uri de animatie pentru adulti si copii

La cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est, doua workshop-uri speciale ii asteapta pe toti iubitorii de animatie (adulti sau copii) care vor sa afle mai multe despre pasii si tehnicile ce stau la baza realizarii unui film de animatie.

Daca in 2011 animatia cu papusi era in centrul atentiei, anul acesta cele doua ateliere de film au la baza tehnica cut-out animation – animatia prin decupare creata prin taierea obiectelor in parti mai mici si prin aplicarea unor transformari simple (cum ar fi translatii, rotiri sau redimensionari) la intervale diferite de timp.

Cele doua ateliere de film se vor desfasura la Centrul Cultural al Republicii Ungare (Str. Gina Patrichi (fosta Orlando nr. 8).

Workshop Tumblehead Animation Studio

Traineri: Peter Smith, Magnus Møller

Date de desfasurare: luni 8 octombrie - vineri 12 octombrie

Interval orar: 10:00-15:00, pauza intre 12:00-13:00

Descriere: 6 cursanti cu varsta peste 18 ani vor avea ocazia de a crea un scurtmetraj de animatie de aproximativ 2 minute, folosind tehnica decupajului (cut-out), cu o poveste/atmosfera care sa redea cat mai bine o piesa muzicala. Animatia va trebui sa fie inspirata de coloana sonora, imaginea va trebui sa descrie atmosfera, dinamica si accentele muzicii.

Peter Smith si Magnus Møller de la Tumblehead Animation Studio sunt cei doi traineri veniti special din Danemarca pentru a le arata iubitorilor de animatie etapele realizarii unui scurtmetraj de animatie folosind tehnica cut-out.

Tumblehead Animation Studio este unul dintre cele mai importante studiouri de animatie din Danemarca, avand in portofoliu numeroase proiecte (reclame, filme de animatie, proiecte artistice etc).

Perioada de inscrieri: 19 septembrie - 1 octombrie

Modalitate de inscriere: Cei interesati sa participe la workshop sunt rugati sa trimita la adresa de e-mail workshop@animest.ro o scurta prezentare personala si link-ul catre un film de animatie stop-motion sau cut-out realizat de ei.

Workshop Copii

Trainer: Rebecca Morse- Atelier d'Animation d'Annecy

Date de desfasurare: luni 8 octombrie - vineri 12 octombrie

Interval orar: 16:00-19:00

Descriere: 15 copii cu varste intre 8 si 12 ani vor avea ocazia sa-si dea frau liber imaginatiei si sa creeze un scurtmetraj de animatie, sub indrumarea animatoarei Rebecca Morse. Absolventa in 2008 a cursurilor de ilustratie si animatie ale universitatii de arta Emile Cohl din Lyon, cu un scurtmetraj fantasy, "All That Glitters" ("Tot ce straluceste"), Rebecca a lucrat ca ilustrator (concept artist) de jocuri video, a desenat un roman grafic de 90 de pagini, "Yessika Voyance", dupa scenariul lui Isabelle Bauthian, roman publicat de editura Glénat, specializata in benzi desenate, manga si nuvele grafice. A lucrat cativa ani pentru Atelier d'Animation d'Annecy, Franta (AAA), organizatie cu peste 40 de ani de experienta in familiarizarea copiilor si a adolescentilor cu tehnicile animatiei traditionale, in scoala sau in timpul liber, implicandu-i in intregul proces de creare a scurtmetrajelor animate.

Perioada de inscrieri: 19 septembrie - 1 octombrie

Modalitate de inscriere: Trimiteti fotografia unui personaj de desen animat realizat din hartie decupata la adresa de e-mail workshop@animest.ro sau prin posta pe adresa Asociatia Estenest, Bd. Drumul Taberei, nr. 92, Bl. C7, Ap. 235, Sector 6, Bucuresti.

Pentru informatii suplimentare legate de cele doua ateliere de film, va rugam contactati: Adi Marineci, tel: 0729 91 91 29.

Stuctura atelierelor de film va fi disponibila pe site-ul www.animest.ro incepand cu data de 1 octombrie.

Cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim’est va avea loc in perioada 5-14 octombrie, la Cinema Patria, Studio si Club Control.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul