Vaccinul pediatric hexavalent HexyonTM - Hexacima a fost aprobat in Europa

Sanofi Pasteur, divizia pentru vaccinuri a companiei Sanofi, a primit aprobarea Comisiei Europene pentru vaccinul pediatric hexavalent HexyonTM/Hexacima® (DTaP-IPV-Hib-HepB), un vaccin ce protejeaza sugarii de difterie, tetanos, pertussis (tuse convulsiva), hepatita B, poliomielita si infectii invazive produse de Haemophilus influenzae tip b.

HexyonTM/Hexacima® este unicul vaccin hexavalent disponibil ca solutie injectabila in seringa preumpluta, care nu necesita reconstituire prealabila, indicat pentru vaccinarea primara si de rapel a sugarilor incepand cu varsta de sase saptamani.

Noul vaccin va fi comercializat sub denumirea HexyonTM in tarile Europei de Vest* de catre Sanofi Pasteur MSD, companie cu capital mixt, infiintata de catre Sanofi Pasteur si MSD, in timp ce in tarile Europei de Est, membre UE, va fi comercializat sub denumirea de Hexacima® de catre Sanofi Pasteur.

"Pentru milioane de copii vaccinul pediatric hexavalent HexyonTM/Hexacima®, va creste standardele ingrijirii medicale prin vaccinare. De asemenea, va reduce numarul consultatiilor necesare pentru vaccinare, va ajuta parintii sa parcurga intr-un mod mult mai convenabil schema de vaccinare recomandata si va asigura o mai buna protectie impotriva a sase boli grave ale copilariei", a declarat Olivier Charmeil, Presedinte si CEO al Sanofi Pasteur.

Principalele beneficii ale vaccinului HexyonTM/Hexacima®:

  • HexyonTM/Hexacima® este un vaccin sub forma de solutie injectabila in seringa preumpluta, care nu necesita reconstituire prealabila, ceea ce simplifica procedura de vaccinare pentru personalul medical. Este disponibil sub forma de fiola si seringa preumpluta.
  • Combinand sase vaccinuri intr-unul singur, HexyonTM/Hexacima® reduce numarul injectiilor sporind confortul copiilor si imbunatatind gradul de respectare a programelor de vaccinare pentru sugari.
  • Utilizarea antigenelor acP (pertussis acelular) si IPV (vaccin poliomielitic inactivat) imbunatateste siguranta si reduce reactogenicitatea prin comparatie cu vaccinurile care contin wcP (pertussis cu celule intregi) si vaccinul OPV (vaccinul poliomielitic oral).

Decizia Comisiei Europene vine dupa recomandarile Agentiei Europene a Medicamentului, sustinute de rezultatele mai multor studii clinice derulate in diverse centre medicale, in care au fost implicati aproximativ 5.000 de sugari. Cea de-a treia faza a studiilor clinice, care compara HexyonTM/Hexacima® cu vaccinurile combinate si care au deja licenta, a demonstrat ca HexyonTM/Hexacima®  este un vaccin sigur, ce induce o reactie eficienta de imunizare impotriva tuturor celor sase boli vizate.

HexyonTM/Hexacima® completeaza portofoliul de vaccinuri combinate acP-IPV al Sanofi Pasteur (vaccin pertussis acelular, vaccin poliomielitic inactivat). Noul vaccin pediatric hexavalent va fi disponibil pe pietele internationale sub denumirea comerciala de Hexaxim®. Pana in prezent, peste 180 de milioane de doze de vaccinuri combinate acP-IPV ale Sanofi Pasteur au fost distribuite in peste 100 de tari si au fost incluse in programele nationale de vaccinare in peste 30 de tari.

HexyonTM/ Hexacima® combina aceleasi antigene incluse in vaccinurile deja existente - Tetraxim®/Tetravac® (vaccin DTaP-IPV) si Pentaxim®/Pentavac® (vaccin DTaP-IPV-Hib) - cu noul antigen de hepatita B de la Sanofi Pasteur.

In Romania, acest vaccin hexavalent se va numi Hexacima® si va fi disponibil pe piata incepand din vara acestui an.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul