Stejarul pitic, cel mai bun tatic si Calatorie printre ierburi si lumina, doua noi titluri la Editura Cartea Copiilor

/ / Modificat: 2012-11-07
Stejarul pitic, cel mai bun tatic si Calatorie printre ierburi si lumina, doua noi titluri la Editura Cartea Copiilor

Editura Cartea Copiilor isi continua campania de promovare a literaturii contemporane pentru copii prin lansarea a doua noi titluri, semnate de autori si ilustratori romani: "Stejarul pitic, cel mai bun tatic!", de Victoria Patrascu, cu ilustratii de Livia Coloji, si "Calatorie printre ierburi si lumina", de Iulia Iordan, cu ilustratii de Cristiana Radu.

Cartea "Stejarul pitic, cel mai bun tatic!" aduna in paginile sale cinci povesti inteligente, amuzante si foarte inspirate, scrise cu gandul la felul de a fi al copiiilor de azi.

stejarul_pitic

Prima ne invata despre cum grija si iubirea oferite celorlalti ne pot transforma si ne pot oferi o multime de bucurii. Ce-a de-a doua ne reaminteste cat de important este sa nu uitam ceea ce conteaza cu adevarat in viata.

A treia, "Cadoul Celestinei", ne face cunostinta cu o fetita care nu mai stia sa se bucure pentru ca avea aproape tot ce isi putea dori. Nici nu se termina bine povestea Celestinei ca televizoarele isi incep atacul, in cea de-a patra poveste, in care ni se aduce aminte ca orice exces capata putere asupra noastra si ne poate face mult rau daca nu gasim un echilibru sanatos.

Povestea de incheiere este o "Poveste de iarna" care ne poarta peste mari si zari pana in desert, pe taramul tuaregilor, facandu-ne partasi la o minune si un adevar - atunci cand iti doresti cu tarie un lucru, mai devreme sau mai tarziu dorinta se indeplineste.

Cea de-a doua carte, "Calatorie printre ierburi si lumina", este inedita prin felul in care imbina latura educativa cu povestea. Cartea ne prezinta, intr-o maniera interactiva, universul aparent banal al catorva plante cu care ne intalnim zilnic. Gasim informatii folositoare despre utilizarea lor, idei de diverse activitati sau jocuri pentru copii si ne sunt amintite, intr-un mod captivant si jucaus, semnificatiile din cultura populara romaneasca ale fiecarei plante in parte.

calatorie_printre_ierburi_si_lumina

Personajul principal al cartii este Luli, o fetita care iubeste natura si secretele acesteia, si care primeste o misiune importanta de la mama ei - sa culeaga tot felul de flori si frunze de prin gradina si din imprejurimi.

Colindand campii, fanete, lanuri, pasuni si gradini, Luli si Norocel, catelul sau jucaus, ne vor impartasi din tainele plantelor si florilor. Vom afla lucruri interesante despre cantece, jocuri sau obiceiuri lasate de bunici si strabunici. Invatam despre cicoare si rostul ei sub soare, ne jucam cu un trifoi fara prea mult taraboi si povestim despre sanziene, busuioc, urzici si papadii, de te miri, la sfarsit, cate ai invatat si stii.

Cele doua titluri, recomandate copiilor intre 3 si 10 ani, sunt disponibile pe site-ul editurii, www.carteacopiilor.ro, la pretul special de 15,75 lei (pret subventionat de Administratia Fondului Cultural National si valabil pentru un tiraj limitat). La fiecare comanda online, indiferent de cartile comandate, de valoare sau de cantitate, editura va oferi gratuit inca o carte. In aceasta luna, titlul cadou este "Pozna lui Jackie".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Carti pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre