Socks For Life - Ziua Internationala a Prematuritatii in Romania

/ / Modificat: 2013-11-12
Socks For Life - Ziua Internationala a Prematuritatii in Romania

Socks For Life - Ziua Internationala a Prematuritatii in Romania

Cu totii stim ca a da nastere unui copil este una dintre cele mai frumoase si importante experiente pe care poate sa o aiba o mama si se presupune ca ar fi o experienta pozitiva. A avea un bebelus inainte de termen este o adevarata trauma pentru fiecare mama si fiecare familie care se confrunta cu o astfel de situatie.

La nivel mondial, se nasc anual 15 milioane de copii prematuri. Mai mult de 1 milion dintre acestia mor. Pe masura ce acesti copii evolueaza, exista riscul de a prezenta dizabilitati de invatare si de comportament, paralizie cerebrala, infectii, boli cardio-respiratorii, diabet, probleme de vedere, un risc cu mult crescut fata de copiii nascuti la termen.

Socks For Life - Unul din zece copii este nascut prematur. La nivel mondial

De cele mai multe ori, o nastere prematura inseamna niste sacrificii economice mari si o lupta continua cu sistemul medical. Cresterea constientizarii fenomenului de prematuritate este primul pas in lupta cu acest fenomen real, ce se intampla la nivel mondial. Rata de prematuritate ar putea fi redusa semnificativ iar sistemul medical ar putea cunoaste o dezvoltare si imbunatatire a tratamentelor destinate bebelusilor nascuti prematur.

Ajutorul si suporul tau are o importanta cruciala in derularea cu succes a proiectului "Socks for life", proiect demarat in premiera in Romania de catre Asociatia "Unu si Unu" si Micolino, dar care se bucura deja de vizibilitate in 36 de tari din Europa. Implicandu-te, vom reusi sa sensibilizam un public cat mai larg, sa atragem atentia intr-o maniera mai ampla asupra problemelor si riscurilor impuse de fenomenul prematuritatii, si sa facem cunoscuta initiativa si in Romania.


In acest an, Organizatiile de Parinti din intreaga Europa va invita sa va implicati si sa luati masuri prin promovarea evenimentului dedicat prematuritatii. Campania sosetutelor este o campanie ce urmeaza sa fie promovata pe parcursul intregului an, pe internet, in presa scrisa, audiovizual si alte canale.

Proiectul "Socks for life" este lansat in Romania cu ocazia Zilei Internationale a Prematuritatii de catre Asociatia "Unu si Unu" si Micolino si isi propune sa aduca in atentia opiniei publice prematuritatea, ca fenomen alarmant aflat intr-o panta ascendenta si sa contribuie la realizarea unei campanii extinse de informare si preventie.

Franghia de sosetute (9 sosetute de copil nou nascut si 1 de copil prematur) va fi expusa in cat mai multe locuri publice, mall-uri, statii de autobuz/metrou, receptii de cladiri de birouri, spitale etc., dar si la geamurile familiilor care au copii nascuti prematur, in Bucuresti si in marile orase. Ulterior, franghia de sosetute va folosi pentru strangerea de fonduri pentru copiii afectati de prematuritate, din sarcini multiple, sprijiniti de Asociatia "Unu si Unu" si Micolino.

Campania "Socks for life" se bucura deja de implicarea personalitatilor artistice care vor interpreta intr-o maniera personala viziunea asupra prematuritatii, sprijin oferit prin bunavointa Asociatiei Makeapoint. Astfel, fiecare sosetuta de prematur va fi speciala, puternica, norocoasa, invingatoare, rara, precum copiii nascuti inainte de termen.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre