Se deschide imensul patinoar din Piata Primariei din Viena: 7.000 mp de gheata

/ / Modificat: 2014-01-22
Se deschide imensul patinoar din Piata Primariei din Viena: 7.000 mp de gheata

Se deschide imensul patinoar din Piata Primariei din Viena: 7.000 mp de gheata

Din 23 ianuarie se deschide in fata Primariei din Viena imensul patinoar in aer liber, organizat anul acesta pentru a 19-a oara. Cei dornici sa-si puna patinele in picioare se pot bucura de peste 7.000 mp de gheata. "Este unul dintre cele mai mari patinoare mobile din lume si constituie de ani buni un punct fix in calendarul de evenimente din Viena", explica consilierul executiv al Municipalitatii Vienei, Christian Oxonitsch.

"Succesul patinoarului nu se bazeaza doar pe dimensiunea suprafetei de gheata, care comparativ cu 1996 s-a marit de aproape patru ori, ci si pe continua dezvoltare si crestere a standardelor in ceea ce priveste tehnica, confortul, serviciile si oferta gastronomica", adauga Oxonitsch.

Anul trecut patinoarul a inregistrat peste 590.000 de vizitatori. Un farmec aparte il constituie pista lunga de 750 de metri, care serpuieste prin zona de sud a parcului din fata Primariei, asigurand totodata legatura dintre suprafetele principale de gheata. Copiii si incepatorii au la dispozitie de luni pana vineri intre orele 9 si 16, iar in weekend toata ziua, o suprafata de gheata de 450 mp, la care intrarea este gratuita.

Cei mici, care isi pun pentru prima oara patinele in picioare, se pot ajuta de indragitii "pinguini", care ofera un bun punct de sprijin pentru primele alunecari pe gheata. in timpul saptamanii, de la ora 17 la 22, cei 450 mp se transforma in suprafata pentru "Eisstockschiessen" – un fel de curling.

Patinoar_Viena_2
Oferta gastronomica pune anul acesta accentul pe produse regionale si bio. Reteta ideala pentru a te incalzi sunt vinul fiert bio, punciul bio si bauturile fierbinti pe baza de lapte, care se pot cumpara, alaturi de alte specialitati culinare, de la standurile amplasate in Piata Primariei.

Cine s-a saturat de frigul de afara se poate odihni in cabana alpina special amenajata, unde nu se poate sta doar jos la caldura, ci se pot degusta si tot felul de bucate tipic austriece.  

Patinoarul intitulat "Vis de gheata" este deschis in fiecare zi, pana pe 9 martie, de la ora 9 la ora 22. Pretul unui bilet de intrare este de 6,50 euro pentru adulti (plus 2 euro garantia pentru cartela de intrare) si 5 euro pentru copii.

Inchiriatul patinelor costa 6,50 euro pentru adulti si 4 euro pentru copii. Cei mici primesc gratuit o casca de protectie si o lama dubla care se aplica pe patine. In seara deschiderii, ce are loc in 23 ianuarie, intrarea la patinoar este libera.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre