Scoala Aristotel isi deschide portile

/ / Modificat: 2012-02-17
Scoala Aristotel isi deschide portile

Pe 25 februarie 2012 Scoala Aristotel descopera potentialul copiilor!

Parintii care vor sa isi ajute copiii sa se cunoasca mai bine si sa descopere daca micutii lor au fost inzestrati cu talente speciale au la dispozitie programul de identificare a abilitatilor si inteligentei native.

Astfel, la Scoala Aristotel din Bucuresti (Drumul Potcoavei nr. 36 D, Voluntari, jud. Ilfov) copiii vor fi testati pentru depistarea abilitatilor naturale. Recomandarile si observatiile psihoaptitudinale vor fi comunicate personal parintilor in aceeasi zi de catre prof. dr. Florian Colceag si/sau ulterior, pe baza datelor coroborate.

 Parintii vor beneficia de consiliere, informare si indrumare in sustinerea ulterioara a copilului, pentru dezvoltarea la maxim a potentialului natural. Toate acestea, cu cel mai inalt grad de profesionalism si bineinteles in deplina confidentialitate.

Inscrieri la: botsdoina@yahoo.com sau la telefon 0722.448.055 si veti beneficia de o testare IQ gratuita pentru cel mic.

Chiar daca nu aveti copii, e bine sa-i anuntati pe parintii pe care ii cunoasteti sa participe.

Merita!

"Energia mintii reprezinta esenta vietii" spunea marele Aristotel, iar fondatorii scolii ce ii poarta numele isi propun "sa cultive energia mintii in stadiile incipiente pentru a asigura armonia vietii".

Cum a luat nastere Scoala Aristotel?

educatiePentru fiecare parinte, educatia, siguranta fizica si afectiva, precum si echilibrul emotional al copiilor sunt primordiale. Scoala Aristotel a aparut din dorinta parintilor de a crea un mediu perfect pentru copiii lor. Fondatorii scolii Aristotel sunt parinti si considera ca o scoala trebuie sa asigure copiilor educatie, dezvoltarea aptitudinilor si a talentelor speciale, petrecerea timpului liber, interactiunea intr-un mediu potrivit pentru toate nevoile lor, realizarea temelor, grija, protectie si supraveghere, dar nu au reusit sa gaseasca locul care sa le ofere integral toate aceste lucruri la preturi corecte.

Interactionand cu alti parinti, am realizat ca toti isi doreau aceleasi lucruri pentru copiii lor! Astfel, cu experienta didactica, putin curaj, multa dorinta, intelegere fata de piedicile intampinate de parinti, dar mai ales din dragoste pentru copii a luat nastere scoala Aristotel.

Educatia in Scoala Aristotel

Intregul program de educatie al scolii este desfasurat conform Curriculum-ului National, dar toate activitatile din program prind forme specifice pentru fiecare copil in parte si, alaturi de cursurile optionale si stilurile noi de invatare (vizual - spatial, auditiv- secvential, kinestezic, senzitiv), incurajeaza expresia propriilor lor opinii si viziuni creative.

Pentru ca fiecare copil este privit ca fiind unic, in cadrul scolii exista si clase separate pentru copiii cu capacitati speciale, in care acestia isi pot descoperi si amplifica vocatiile unice.

Diferenta dintre stat si privat

Parintii cred ca invatamantul la stat este obligatoriu si gratuit, insa de cele mai multe ori costurile neoficiale solicitate pentru a avea acces la o anumita scoala sau invatatoare depasesc cu mult costurile unui sistem privat. Cu totii spunem ca cel mai important este timpul pe care il petrecem alaturi de copii. Dar, la fel de important este si mediul in care acestia isi petrec cealalta jumatate din timp. Cand nu sunt cu noi, ne dorim ca ei sa invete intr-un sistem de calitate, sa fie inconjurati de oameni care sa contribuie la dezvoltarea personala armonioasa a celor care vor fi adultii de mai tarziu.

scoalaScoala Aristotel ofera tuturor parintilor garantia ca cei mici nu vor mai avea nevoie de meditatii si nici de supraveghere in realizarea temelor. Sistemul after-school este eficient si distractiv, iar clasele speciale pun in valoare aptitudinile si elementele speciale ale fiecarui copil.

Alegand sistemul preuniversitar privat parintii pot plati mai putin decat la stat pentru educatia si pentru acoperirea activitatilor extrascolare ale celui mic, iar scoala isi asuma intreaga responsabilitate pentru dezvoltarea copiilor si acumularea de cunostinte de catre acestia.

Programul de cursuri after-school

Amplul program de cursuri after-school a fost gandit pentru a raspunde celor mai diverse cereri. Indiferent cat de variate sunt pasiunile celor mici, activitatile din cadrul scolii Aristotel le vor oferi posibilitati maxime de cultivare si imbogatire ale acestora: de la arta dramatica, arta fotografica, arta culinara sau arte plastice (desen, pictura, arta decorativa) si pana la dans, balet sau stiinte exacte (matematica aplicata sau limbi straine). De asemenea, copiii au acces si la activitatile din programul Nexus, realizat in parteneriat cu Centrul pentru Studii Complexe – UNESCO.

Toate acestea sunt posibile gratie cadrelor didactice specializate: un grup de tineri entuziasti, manati de vocatie si implicare maxima, apropiati de mentalitatea si viziunea celor mici si foarte deschisi la nou.

Scoala Aristotel, situata pe Drumul Potcoavei Nr. 36 D, Voluntari, jud. Ilfov, este avizata de Ministerul Invatamantului si ofera programe de studii pentru clasele I- IV, iar din toamna acestea se extind si pentru gimnaziu. Cei mici beneficiaza si de un program de educatie non-formala after-school, compartimentat pe continuturi speciale.

De la parinti catre parinti

Fondatorii scolii Aristotel, parinti fiind, au aplicat aceleasi principii dupa care si-au crescut si si-au educat proprii copii: ofera copiilor scolii toate conditiile posibile pentru a-i lasa sa se exprime liberi, sa-si fructifice elanurile si potentialul nativ, indrumandu-i si ocrotindu-i cu grija de a nu le frange aripile.

Scopul propus al scolii este scopul tuturor parintilor: prezenta in viata celor care reprezinta viitorul nostru, a binelui si a frumosului, sub toate aspectele lor. Scoala Aristotel va invita sa „scrieti” impreuna viitorul!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Educatie Educatia copilului Educatie copil Educatie scoala copii Scoala copii Scoala privata Alegere scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre