Primii tripleti conceputi in urma unei inseminari artificiale intr-un spital privat


Zilele trecute, medicii spitalului Life Memorial Hospital au adus pe lume primii tripleti nascuti in urma unei inseminari artificiale in domeniul medical privat. Echipa care a asistat la nastere a fost formata din 3 medici neonatologi si 3 asistente.

Cei trei bebelusi, toti baietei, s-au nascut la aproximativ 35 de saptamani de sarcina. Ei au venit pe lume prin cezariana, in jurul orei 13:00, la interval de un minut, avand fiecare o greutate care depaseste cu putin 2.000 de grame.

"Nou-nascutii sunt echilibrati din punct de vedere al functiilor vitale si au, la cateva zile de la nastere, o evolutie favorabila pentru varsta gestationala si pentru greutatea lor", a declarat Dr. Silviu Predoi, directorul medical Life Memorial Hospital.


In cei doi ani de activitate, Departamentul de Fertilizare in Vitro, parte a Centrului de Medicina Materno-Fetala, a inregistrat peste 1.000 de cupluri infertile tratate sau aflate in curs de tratament.

Fertilizarea in Vitro presupune ca prim pas consultatia cuplului de catre comisia de sterilitate-infertilitate a Centrului de Medicina Materno-Fetala din cadrul MedLife, urmata de tratamentul medical indicat de comisie.

Costul pentru o fertilizare in vitro simpla se ridica la 6.780 RON, iar pentru o fertilizare in vitro cu ICSI, pretul este de 7.870 RON. Inseminarea artificiala costa 1.045 RON, iar implantarea de embrioni congelati, 1.750 RON.

Costurile pentru fertilizarea in vitro din Centrul de Medicina Materno-Fetala din cadrul MedLife sunt similare cu cele practicate de centrul FIV din Bucuresti, existent in sistemul de stat.

7 iunie 2010

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul