O echipa de copii romani s-a calificat la etapa internationala a competitiei Formula 1 in schools

/ / Modificat: 2018-08-14
O echipa de copii romani s-a calificat la etapa internationala a competitiei Formula 1 in schools

Cinci elevi romani s-au calificat la etapa internationala a competitiei internationale F1 in Schools si vor concura cu o masina in miniatura de tip F1 impotriva a 50 de echipe de elevi, din peste 25 de tari. Competitia se afla deja la cea de-a paisprezecea editie si se desfasoara in perioada 9-14 septembrie 2018, la Singapore.

Echipa Malaxa din Bucuresti reprezinta anul acesta Romania la Competitia F1 in Schools, singura competitie internationala multidisciplinara sustinuta de comunitatea de Formula 1 si partenerii sai. Provocarea principala a competitiei o reprezinta proiectarea si realizarea unei masini de curse de tipul F1, in miniatura, cat mai performante. Pe langa partea de inginerie, elevii trebuie sa sustina prezentarea intregului proiect, acoperind diferite zone precum grafica, marketing sau strategie financiara. Ultima etapa a competitiei se desfasoara in Singapore, in perioada 9-14 septembrie, unde vor intalni echipe din toata lumea.

Cei cinci membri ai echipei Malaxa, pe numele lor Emilia Barbu (Team Manager & Marketing Manager), Lara Tiru (Graphic Design & Marketing Manager), David Serban si Pavel Bulgac (Manufacturing Engineers) si Andrei Ostahie (Financial Executive), s-au pregatit timp de mai bine de un an pentru finalizarea proiectului si considera ca au sanse sa se califice in top 10.

„Atunci cand am pornit la drum in acest proiect, nu aveam nimic altceva decat o idee si mult entuziasm. Cand ma uit in urma si vad cat am evoluat, nu pot sa nu ma mandresc cu realizarile echipei noastre. Provocarile proiectului au fost multe, dar lucrand impreuna, ca o adevarata echipa, am reusit sa le rezolvam pe toate. Competitia F1 in Schools este foarte importanta pentru fiecare dintre noi, pentru ca ne ofera posibilitatea sa ne dezvoltam personal si profesional intr-un ritm alert si sa descoperim lucruri noi. Inca un aspect important care ne-a motivat sa participam la aceasta competitie este posibilitatea de a ne alege functiile pe care ni le dorim, iar acestea nu au fost optiuni intamplatoare pentru ca reflecta chiar domeniile in care ne vedem lucrand in viitor.” a declarat Emilia Barbu, Team Manager al echipei Malaxa.

Nici numele echipei nu a fost ales aleatoriu. “Nicolae Malaxa este unul dintre cei mai cunoscuti ingineri romani si unul dintre cei mai influenti oameni de afaceri ai Romaniei interbelice. Iar atunci cand am gandit logo-ul echipei, ne-am inspirat tot de la un element distinctiv al tarii noastre si anume – Transfagarasan, cel mai spectaculos drum din lume conform Top Gear.” a adaugat Lara Tiru, Designer & Marketing Manager Malaxa.

Prototipul trebuie sa respecte o serie de indicatii precise, iar modelul prezentat de echipa Malaxa este proiectat la o scara de 1/20 si este propulsat de un cartus de CO2, deplasandu-se pe o pista lunga de 20 m in mai putin de o secunda, la o viteza de aproximativ 80 km/h. „Prototipul nostru este proiectat folosind software de proiectare CAD/CAM, dar inainte de a-l produce efectiv pornim de la o idee, o testam mai intai in program, iar apoi, daca rezultatele sunt bune, o construim si o testam pe o pista.” David Serban Manufacturing Engineer Malaxa.

De-a lungul timpului am produs mai multe modele, incercand sa ne depasim cel mai bun rezultat. Suntem optimisti si speram sa obtinem un loc cand mai bun in clasament.” Pavel Bulgac, Manufacturing Engineer Malaxa.

O componenta importanta a proiectului a fost legata de identificarea si atragerea partenerilor. Sponsorul principal al echipei este Renault care s-a angajat sa-i sprijine pe elevi pe tot parcursul proiectului, alaturi de Digi24 ca partener media, Castelul Bran si ABEC357 ca sponsori secundari. Echipa a beneficiat, de asemenea, de indrumarea si sprijinul Scolii Britanice din Bucuresti. “La baza unui astfel de proiect sta un buget important, care include atat costurile pentru realizarea prototipului, cat si calatoria pana in Singapore. De aceea, multumim foarte mult tuturor celor care ne-au sustinut.” a declarat Andrei Ostahie, Financial Executive Malaxa.

Echipa Malaxa inca se pregateste cu multa pasiune pentru competitia de la Singapore, care va avea loc peste aproximativ o luna, totul pentru a obtine un rezultat cat mai bun.

***

Pentru mai multe detalii urmareste echipa Malaxa website: http://malaxateam.ro/ sau in Social Media:

Facebook: https://www.facebook.com/malaxaf1/

Twitter: https://twitter.com/F1MalaxaBSB

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre