Modern Dad’s Challenges, editia 6: Crizele de furie si traumele copiilor: cum le gestionam?

/ / Modificat: 2018-03-09
Modern Dad’s Challenges, editia 6: Crizele de furie si traumele copiilor: cum le gestionam?

Troienele si ninsoarea abundenta nu au oprit tatii sa ajunga miercuri, 28 februarie, la editia a 6-a a Modern Dad’s Challenges. Tema intalnirii - "Crizele de furie si traumele copiilor: cum le gestionam?" este de mare interes in randul parintilor, care se confrunta deseori cu astfel de situatii si cauta solutii pentru gestionarea lor intr-un mod cat mai eficient.

La eveniment ne-au fost alaturi psihoterapeuti cu experienta: Ioana Agachi, Psihoterapeut, managing partner Eu, parinte ghemotoc si Mirela Horumba, psihologul parintilor, cu certificare internationala in metoda Feuerstein Instrumental Enrichment si psihoterapeut cu drept de libera practica acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania (www.mirelahorumba.ro).

"Crizele de furie la copii sunt un mod de a descarca toate frustrarile acumulate de-a lungul unei perioade de timp. Copiii nu au control asupra acestora deoarece inca nu au invatat sa-si gestioneze emotiile si au nevoie de ajutorul nostru in acest sens. Sunt doua aspecte importante pe care un parinte poate sa le faca pentru copilul sau: 1. sa incurajeze descarcarea emotionala a acestuia fara a aduce propria furie in acest proces si 2: sa-i ofere celui mic un model sanatos de gestionare a furiei", a povestit Ioana Agachi, Psihoterapeut.

Cel mai important lucru atunci cand cel mic face o criza de furie este ca noi, parintii, sa acceptam neconditionat emotia, sa empatizam cu el, sa ii aratam disponibiltate si faptul ca suntem alaturi de el, iar dupa ce actul s-a consumat, putem sa discutam cu cel mic, sa intelegem care este motivul care a generat aparitia crizei si apoi sa incercam sa gasim solutii impreuna astfel incat sa evitam astfel de situatii pe viitor.

In timpul crizei de furie, putem folosi metoda CHECK (C=Check child; H=Check house; E= Check emotions; C=Contemplate; K= Keep kilter). Iar dupa ce scade intensitatea crizei, putem tine cont de urmatorii pasi:

  • Empatizam cu cel mic;
  • Etichetam emotia;
  • Ii amintim ca emotiile sunt trecatoare;
  • Oferim explicatii si alternative;
  • Il intrebam daca il putem ajuta pentru a se calma mai usor.

Evenimentul a continuat cu prezentarea realizata de Mirela Horumba, psihologul parintilor, care le-a povestit tatilor despre cele mai comune frici ale copiilor, dar si despre experientele traumatizante prin care pot trece. Fricile sunt manifestari normale care uneori apar si dispar de la sine. Ele pot fi de ajutor deoarece o frica corect depasita, ajuta copilul sa isi dezvolte rezilienta. Iar in cazul unei experiente traumatizante, sustinerea parintilor si incredere in ei, pot ajuta copilul sa depaseasca trauma cu succes.

modern-dads-challenge

In partea a doua a evenimentului, sub indrumarea psihoterapeutului Ioana Agachi, tatii au invatat, printr-un exercitiu practic, despre cele mai comune 6 crize de furie pe care le pot intampina la cei mici si cum le pot gestiona. Situatiile au fost selectate din propunerile trimise de participant, in formularul de inscriere. Solutiile gasite de tati au generat interactiune iar abordarea din mai multe unghiuri, in functie de reactiile diferite ale celor mici de acasa, povestite de tati, au contribuit la creionarea unui plan validat impreuna cu indrumatorul, de gestionare a acestor situatii.

O NOUTATE a evenimentului a fost lansarea platformei www.moderndads.ro, dedicata tatilor si viitorilor tati. Pe site, tatii vor gasi articole, interviuri, materiale realizate in colaborare cu specialisti (pediatri, psihoterapeuti etc.), informatii din orice etapa a vietii de tata precum si noutati despre evenimentele la care pot merge cu cei mici si activitatile pe care le pot face impreuna.

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este posibil datorita partenerilor care il sustin. Asadar, la editia a 6-a, au fost alaturi de noi urmatoarele branduri, carora dorim sa le multumim: Lidl Romania, Lupilu, Nestle Incepe Sanatos Creste Sanatos si Boiron Romania. Suntem recunoscatori si partenerilor media care au transmis informatia despre eveniment: Sfatulparintilor.ro, Copilul.ro, Andreicismaru.ro, Tatistaacasa.net, Educabil.ro, Artistu.ro, Staupenet.ro, Asociatia SAMAS, Frunzaresc.eu, Laurafrunza.com, Go-gib.ro, #Cafeauadela10, Unsoideblog.ro, Sebababy.ro, Iulianaroca.ro, Solonaria.ro, Mamide2.com, Pricopie.com, Johannasburg.ro, Mamicaautentica.ro, Teavasilescu.ro, Bebelonia.ro, Positivemother.wordpress.com, Ralucaloteanu.ro, Zecelucruri.ro, Rozsaunu.ro, Lullaby.ro.

Modern Dad’s Challenges este singurul eveniment de parenting dedicat exclusiv tatilor. Detalii despre fiecare editie se regasesc pe site - http://events.moderndads.ro/ sau pe pagina de Facebook. Evenimentul este organizat de agentia de publicitate Creative Energy Corner.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente in bucuresti Evenimente 2018

Articole recomandate

Citeste si despre