Micile Vedete trezesc la viata industria de film pentru copii, din Romania

| | Modificat: 2013-04-04 17:39:32

Scoala de Film si Televiziune pentru Copii Micile Vedete a lansat joi, 28 martie, doua noi filme de scurt metraj pentru copii, "Micile Vedete dau spectacol" si "Micile Vedete descopera secretul magnetilor", productii ce fac parte dintr-un amplu proiect cinematografic, unic in Romania, seria de filme de scurt metraj pentru copii "Aventurile Micilor Vedete".

micile-vedete

Cele doua filme de scurt metraj au fost filmate la Scoala Centrala din Bucuresti si imbina temele educative cu peripetiile captivante ale Micilor Vedete.

"In filmul 'Micile Vedete dau spectacol', copiii isi arata talentul si priceperea de a realiza singuri un spectacol reusit. Iar pentru a-l integra in colectivul clasei pe noul lor coleg, putin cam prea timid, Micile Vedete dau dovada de multa indeletnicire si colegialitate", a declarat Ariana Pendiuc, regizor, dar si director al Scolii Micile Vedete.

In cel de-al doilea film, "Micile Vedete descopera secretul magnetilor", Anisia, o fetita de 9 ani, porneste intr-o noua aventura in incercarea ei de a fi independenta, alaturi de Micile Vedete din grupa de avansati a scolii, si reuseste cu ajutorul "magnetilor", sa lege o prietenie frumoasa.                       

"Am avut imensa bucurie aseara sa primim aproape 500 de invitati la proiectia celor doua filme, in cea mai mare sala a Cinematografului Movieplex, din Plaza Romania, care s-a dovedit neincapatoare. Premierele Micilor Vedete au devenit deja un fenomen. Anul trecut am calatorit la festivaluri de film pentru copii in intreaga lume si credeti-ma ca toti se mira cum reusim sa facem astfel de premiere, cu sute de spectatori, pentru filme de scurt metraj. Iar eu le spun ca Romania este insetata dupa filme romanesti pentru copii, distractive, educative si pozitive", a conchis producatorul filmelor, Ema Pendiuc, ale carei productii au participat la festivaluri internationale de prestigiu, cum ar fi Festivalul International de Film pentru Copii Cinekid - din Olanda si Festivalul Lucas, din Germania.

Proiectul Aventurile Micilor Vedete - din care fac parte cele doua scurtmetraje - numara deja 13 filme de succes, care au fost realizate in mai putin de 3 ani, iar doua dintre acestea au participat la prestigiosul Festival de Film de la Cannes, la sectiunea Short Film Corner si Romanian Short Waves, in 2011 si 2012.

Talentul absolventilor Scolii Micile Vedete este confirmat si in productii de lung metraj de renume, in care au jucat alaturi de actori celebri. Mica Vedeta Iulia Lupascu (10 ani), a detinut rolul principal, alaturi de Maia Morgenstern, in lungmetrajul "Carmen", care va fi lansat pe marile ecrane in acest an. Alexia Stanescu (9 ani) si Tudor Rosu (7 ani) sunt alte doua Mici Vedete care au jucat in filmul "HoHoHo 2", alaturi de Andreea Marin.

Evenimentul de joi seara a fost sustinut de Scoala Centrala din Bucuresti, Primaria Sectorului 1 – Centrul Cultural Metropolitan si Primaria Sectorului 6.

Scoala  Micile Vedete (www.micilevedete.ro) este prima scoala de film si televiziune pentru copii din Romania, care se adreseaza exclusiv copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 11 ani. Scoala Micile Vedete este un proiect educativ unic, ce contribuie la o dezvoltare armonioasa a copiilor pentru ca aici ei invata jucandu-se, isi inving emotiile, isi cultiva creativitatea si isi dezvolta vocabularul si dictia. Copiii studiaza trei discipline: Tehnica de filmare, Interpretare si Dictie, avand la dispozitie aparatura profesionala, un sistem de talent management si plan individual de dezvoltare. Din program fac parte si vizitele la studiourile de film Castel Film si la Televiziunea Romana.

Pentru a fi conectati in timp real la evenimentele si proiectele noastre, urmariti-ne pe Facebook Scoala de Film si Televiziune Micile Vedete.  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA