Lumineaza-ti Planeta cu fapte bune!

/ / Modificat: 2015-07-22
Lumineaza-ti Planeta cu fapte bune!

Apa Nova Bucuresti - Veolia a organizat in perioada 09 – 12 iulie 2015, pentru al saptelea an consecutiv, evenimentul destinat protectiei mediului in zona Deltei Dunarii, numit generic "Lumineaza-ti Planeta cu fapte bune! - Give Light to Your Planet with Good Deeds!", sub patronajul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO. Evenimentul a avut loc sub egida Anului International al Luminii.

Cei peste 250 de invitati Ambasade, filiale Veolia, structuri Unesco si jurnalisti,  din 23 de tari (Algeria, Austria, Belgia, Bosnia Hertegovina, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Franta, Germania, Grecia, Israel, Japonia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Palestina, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ungaria si Romania), au aflat despre problemele de mediu ale Dunarii ÅŸi Deltei ÅŸi au avut ocazia de a se alatura efortului pentru indeplinirea promisiunii Veolia de a Regenera Planeta.

Conform traditiei, in cadrul evenimentului au loc acţiuni social - educative sau de mediu in spiritul prezervarii habitatelor şi a resurselor naturale.

Joi, 09 iulie 2015, Apa Nova Bucuresti - Veolia, in parteneriat cu Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si cu Consiliul Judetean Tulcea, a eliberat in apele Dunarii 1.000 de puieÅ£i de sturioni, in cadrul celei de a IV-a editii a actiunii numite sugestiv “Botezul Sturionilor”.  Apa Nova Bucuresti - Veolia este deocamdata singura companie privata din Romania care s-a implicat activ pentru realizarea acÅ£iunilor de repopulare cu sturioni in Dunare.

Peste 200 de locuitori din Tulcea s-au alaturat actiunii de populare cu sturioni.

Intrucat ne dorim sa contribuim la cresterea gradului de constientizare cu privire la importanta actiunilor ca aceasta, este pentru prima data in acesti ani cand repopularea cu sturioni a fost transmisa live pe pagina de Facebook Apa Nova Bucuresti www.facebook.com/ApaNovaBucuresti. Peste 300 de persoane au urmarit on-line actiunea de repopulare cu sturioni.

Vineri, 10 iulie 2015, Apa Nova Bucuresti - Veolia a inaugurat noua biblioteca din Sfantu Gheorghe

Actiunea a avut loc sub auspiciile Anului International al Luminii, declarat astfel de catre UNESCO, in luna ianuarie a acestui an. Anul Luminii este un proiect educational interdisciplinar care are in vedere atat aplicabilitatea tehnologica a luminii, cat si latura spiritual - culturala a acesteia.

Apa Nova Bucuresti – Veolia s-a alaturat Primariei comunei Sfantu Gheorghe in demersul de refacere a fondului de carte apartinand bibliotecii locale.

In acest scop, in perioada mai – iunie, compania a realizat o colecta de carte cu participarea voluntara a salariatilor sai. De asemenea, acestei colecte s-au alaturat si colegii de la Apa Nova Ploiesti. In urma acestei actiuni, au fost stranse aproximativ 2.000 de carti cu o tematica diversa, incepand de la carte scolara, beletristica, stiinta, tehnica, dictionare lingvistice si mergand pana la carti culinare si/sau pentru copii.

Si participantii la eveniment au contribuit la refacerea fondului de carte prin donarea unor carti reprezentative pentru cultura tarii pe care o reprezinta.

Cu aceasta ocazie, a fost anuntata demararea proiectului de iluminat al digului din comuna Sfantu Gheorghe, pe un segment de peste 1 km lungime. Acest proiect se va realiza incepand cu toamna acestui an, cu sprijinul exclusiv al Apa Nova Bucuresti - Veolia Romania si al Comitetului National Roman de Iluminat. Proiectul este dedicat zonei de promenada si este gandit atat in beneficiul localnicilor, cat si al turistilor. 

Tot vineri a fost lansata o valoroasa cercetare stiintifica care poarta denumirea „DELTA DUNARII - Plante acvatice si palustre”, realizata cu sustinerea Apa Nova Bucuresti - Veolia de catre doamna Prof. univ. dr. Anca SARBU, de la Facultatea de Biologie a Universitatii din Bucuresti, Presedintele Asociatiei Gradinilor Botanice din Romania. Totodata, au fost lansate alte doua albume sub egida Unesco: "Nature and Culture"  (unde au contribuit 8 tari) - realizat cu sustinerea Apa Nova Bucuresti - Veolia - si "Nature the Best Teacher" (realizat datorita implicarii a 9 tarii).

Editia a VII-a a evenimentului organizat de Apa Nova Bucuresti – Veolia in Delta Dunarii, se axeaza cu precadere pe importanta educatiei si a culturii pentru dezvoltarea si mentinerea unui mediu social si a unui mediu natural cat mai sanatoase.

Veritabilul schimb de experienta si prietenie s-a incheiat si in acest an cu aplicarea unor solutii concrete care au inlesnit rezolvarea unor probleme de mediu, sociale si educative.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ecologie Ecologie copii

Articole recomandate

Citeste si despre